Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWindowsYazılım

Windows 7 Sahiplerine Müjde! Windows 11’e Ücretsiz Yükseltebileceksiniz!

Yazılım devi Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11, gelen bilgilere göre Windows 7 sahiplerine bile ücretsiz sunulacak.

Microsoft 24 Haziran 2021 tarihinde düzenleyeceği etkinlikte merakla beklenen Windows 11 güncellemesini tanıtacak. Ancak etkinlikten bir hafta önce bu işletim sisteminin ISO dosyası internete sızdırılmış ve gelecek yenilikler belli olmuştu. Etkinliğin tüm büyüsünü kaçıran bu sızıntı ile Windows 7 sürümüne sahip olanların da yükseltmeyi alacağı ortaya çıktı.

Windows 7 sahipleri Windows 11’i ücretsiz indirebilecek

Yazılım devi Microsoft görünüşe göre Apple’ın yolundan gitmeye karar verdi. Apple, macOS güncellemelerini bildiğiniz gibi ücretsiz olarak sunuyor. Microsoft da Windows 10 ile böyle bir yöntem izlemiş ve başarılı olmuştu. Ancak Windows 11 ile bu politikanın daraltılacağı ve sadece Windows 10’a yükseltme geleceği düşünülüyordu.

Windows 7, 8, 8.1 ve 10 sahipleri yeni güncellemeye ücretsiz olarak erişebilecek. Geçtiğimiz yıl desteği çekilen eski sürümlere bir kez daha güncelleme şansının sunulması oldukça sevindirici. Güvenliğinize önem veriyorsanız Windows güncellemelerini yüklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Özellikle Windows 11 gibi bir yükseltme ücretsiz olarak sunulduğunda eğer PC’niz çok eski değilse direkt yüklemenizde fayda var.

Windows 7

Microsoft’un geriye uyumluluk konusunda arkaplanda büyük bir çaba sarfettiği söyleniyor. Bu yüzden piyasadaki çoğu driver yeni sürüm ile desteklenecek gibi görünüyor. Nihai sürümünün 2021’in son çeyreğinde çıkmasını beklediğimiz Windows 11’in şimdilik çok büyük yenilik sunmayacağı görünüyor. Muhtemelen etkinlikte yeni güncellemenin neler getireceğine ayrıntılı bir şekilde değinilecektir. Ancak sızdırılan sürümün bir önceki sürüme göre daha derli toplu göründüğünü söyleyebiliriz.

Yazılım ve güvenlik konusunda son yıllarda büyük yol kateden Microsoft’un yeni sürüm ile birlikte özellikle oyun tarafında da büyük optimizasyonlar sunacağını düşünüyoruz. Xbox markasını büyütmek isteyen firma bakalım bizlere oyun için ne gibi yenilikler sunacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu