Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerSony

Sony LYTIA ile Kameraya Yeni Soluk Kazandıracak

Japon teknoloji devi Sony LYTIA adını verdiği yeni mobil görüntüleme teknolojisini tanıttı. Bu teknoloji Xperia telefonları coşturacak.

Sony Semiconductor Solutions Corporation (SSS), mobil cihaza özel görüntü sensörleri için “LYTIA” markasını tanıttı. Sony’nin gelecekteki mobil görüntü sensörleri LYTIA markasını taşıyacak. Sony LYTI adının Lyra (yıldız) harflerini ve “ışık” kelimesini birleştirmekten geldiğini söyledi. Bu teknoloji yakında Xperia telefonlarında kullanılmaya başlanacak.

Sony, LYTIA marka görüntü sensörlerinin “gücünün ötesinde yaratıcı bir deneyim sağlamak için tasarlandığını iddia ediyor. Şirkete göre, LYTIA markası insanların sensörlerin faydalarını anlamasını kolaylaştıracak ve SSS’nin görüntü sensörlerini dünya çapındaki akıllı telefon kullanıcıları için tercih edilen ürün olarak konumlandıracak.

Sony, yaklaşmakta olan mobil sensörlerin adlandırılmasıyla ilgili çok fazla bilgi açıklamadı. “IMX” markasının şu anda kullanımda olan mobil sensörde bulunabileceğini belirtelim. Yakın gelecekte bazı değişikliklere hazırlanmamız gerektiğinin de altını çizelim.

Kamera konusunda mobil alanda son yıllarda başarılı işlere imza atan Sony’nin bu alandan çekilmek istemeyeceği de bu sayede kanıtlanmış oldu diyebiliriz. Japon teknoloji devi 2023 yılında tanıtacağı yeni Xperia modelleri ile yine kamera konusunda üst düzey bir deneyim vadedecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu