Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Huawei 5G Bağlantısını İşte Bu Kılıfla Sağlayacak!

Huawei telefonlara 5G desteği bir kılıf aracılığıyla sunulacak. Bu kılıfın önümüzdeki süreçte daha fazla telefon için çıkması bekleniyor.

Huawei, 2019 yılından bu yana devam eden ambargo nedeniyle 5G destekli işlemciler tedarik edemiyor. Şirket bu nedenle amiral gemisi telefonları Huawei P50, P50 Pro ve P50 Pocket’ı Snapdragon 888’in 4G versiyonuyla piyasaya sürmek zorunda kaldı. Huawei’ye karşı bu noktada yaptırımlarda bir yumuşama olması beklenmiyor. Bu neden firma telefon satabilmek için farklı çözüm yolları üretmeyi sürdürüyor.

Huawei 5G Desteğini Bu Kılıfla Sağlayacak

Huawei’in mevcut 4G destekli telefonlarına 5G desteği sunabilmek için bir kılıf üzerinde çalıştığı haberleri yeni değil. Fakat bu kılıf Huawei’den önce bir başka Çinli üreticiden geldi. Çin’de Telekom çözümleri üreten bir firma olan Soyealink, Huawei cihazlarda 5G donanımı olmadan bu bağlantının etkinleştirilmesini sağlayan bir kılıf duyurdu.

İlk etapta Huawei P50 Pro için üretilen bu kılıfın önümüzdeki süreçte daha fazla Huawei telefonu kapsama bekleniyor. Kılıftan söz etmek gerekirse; ürün 3.2 mm kalınlığında ve 52 gram ağırlığında. Kılıf biraz ağır görünüyor, fakat 5G desteğini sağlamak için buna katlanılabilir.

Kılıfın içerisinde 1.35 GHz ve eSIM frekansına sahip çift çekirdekli bir işlemci yer alıyor. Kılıfı akıllı telefona taktıktan sonra ana eSIM’i etkinleştirmeniz gerekiyor. Öte yadan kılıf gerekli olan gücü USB Tyep-C bağlantı üzerinden sağlıyor. Kılıf telefona bağlı dahi olsa telefonu şarj edebilir, ya da veri taşıma işlemci yapabilecesiniz. 15 adet 5G bandını destekleyen kılıfın fiyatı 120 $ olarak açıklandı. Huawei P50 Pro sahibi pek çok kullanıcını kılıfa ilgi göstereceğini düşünüyoruz.

Huawei’in bu yönde geliştireceği kılıfları da merakla bekliyoruz. Temennimiz bunların daha uygun fiyatlı olması.

Huawei Band 7 Uygun Fiyattan Satışa Sunulacak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu