Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 13 Samsung One UI Özelliğini Kopyaladı

Xiaomi’nin yeni arayüzü MIUI 13 güncellemesinin Samsung’un One UI arayüzündeki bir özelliği kopyaladığı ortaya çıktı. İşte detaylar.

Xiaomi bildiğiniz gibi Aralık ayında Xiaomi 12 modelini tanıtacak. Bu etkinlikte herkesin beklediği MIUI 13 arayüzü de tanıtılacak. 100’den fazla modele gelecek olan bu güncelleme artık yavaş yavaş sızmaya başladı. Son gelen sızıntılara göre; Xiaomi, Samsung’un One UI arayüzünde yer alan bir özelliği kopyalayacak. Bu özellik sayesinde Xiaomi telefonları kullanmak daha kolay hale gelecek.

MIUI 13 yeni özelliği ile çok sevilecek

Bu özellik Samsung telefonlarda ve tabletlerde bulunan Samsung Kenar Çubuğu’nun işlevsel bir kopyası. Aslında buna benzer bir özellik diğer mobil cihaz üreticileri tarafından da sunuluyor. Yani Xiaomi bu özelliği tam anlamıyla Samsung’dan kopyalıyor diyemeyiz.

MIUI Sistem Güncellemeleri Telegram kanalına göre; Akıllı Araç Çubuğu, Kenar Çubuğu olarak yeniden adlandırılacak. Yeni isim, V5.8.1-211123 sürümünü alan MIUI Security uygulamasını güncelledikten sonra beta katılımcıları arasında görüntülendi.

Resmi değişiklik günlüğünde belirtilen işlevin yeniden adlandırılması, bilinen hataların düzeltilmesi ve genel performansın iyileştirilmesi ifadelerine yer veriliyor. Kenar çubuğunun, kullanıcı geri bildirimlerine göre iyileştirilmesi ve iyileştirilmesi bekleniyor.

MIUI 13

Şimdilik kapalı beta aşamasında olan bu güncellemenin özellikleri kullanıcılardan gelecek bildirimlere göre yeniden şekillendirilecek. Xiaomi, bildiğiniz gibi MIUI 12 güncellemesi ile bir takım sorunları beraberinde getirmişti. Çinli firma bu tip bir olay yaşamamak için büyük bir titizlikle çalışıyor. Yeniliklerin yanı sıra sistem performansı ve kararlılığı için de bir dizi iyileştirme sunacak olan Xiaomi’nin, yeni güncellemesini olabildiğince hızlı ve çok fazla modele getirmesi bekleniyor.

Bu arayüz güncellemesi bazı Xiaomi, Redmi ve POCO modellerinde Android 12 üzerine kurulu olacak. Ancak eski diye tabir edebileceğimiz modellerde Android 11’in üzerine inşa edilecek. Bu yüzden arayüz güncellemesi eski yeni fark etmeden 100’den fazla modele gelecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu