Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

One UI 5.0 Güncellemesi RAM Tarafında Yenilik Sunacak

One UI 5.0 güncellemesi ikinci beta programı kapsamında sunulmaya başlandı. RAM Plus özelliği güncelleme sonrası kapatılabilecek.

Samsung’un Galaxy akıllı telefonlar ve tabletler için sanal RAM özelliği, One UI 5.0 güncellemesi ile daha da gelişecek. RAM Plus özelliği geçen yıl Galaxy A52s 5G modeliyle ilk kez kullanıma sunuldu. Bu özellik sayesinde ilk etapta telefonlar, dahili depolamadan 4GB’ı sanal RAM olarak kullanabildi. Daha sonra bir güncelleme RAM miktarını değiştirme seçeneği sunuldu. Android 13 / One UI 5.0 beta 2 ise bu konuda bir yenilik daha dikkat çekiyor.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre One UI 5.0 beta 2 ile birlikte RAM Plus menüsü yeniden güncellendi. Samsung burada artık kullanıcılara özelliği kapatma seçeneği de sunuyor. Böylece telefon ihtiyaç duyduğunda depolama biriminin bir kısmını ihtiyaçları doğrultusunda kullanamayacak. Öte yandan RAM Plus özelliği devre dışı bırakıldığında telefonun yeniden başlatılması gerekiyor.

Android 13 / One UI 5.0 Güncellemesi Ekimde

Samsung’a yakın kaynaklara göre Android 13 güncellemesinin kararlı bir yapıya bürünmesi ekim ayında gerçekleşecek. Samsung bu dönemde ilk olarak Galaxy S22 serisi için güncellemeyi yayınlayacak. Çok geçmeden Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Flip 4 modelleri de bu güncellemeyi alacak. Samsung’un ayrıca yıl bitmeden Galaxy S21 serisini de güncellemesi bekleniyor. Devam eden süreçte birçok Galaxy A ve Galaxy M serisi telefo Android 13 güncellemesine kavuşacak.

 

Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4, Bakın Nasıl Üretiliyor?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu