Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei Mate 30 tasarımı netlik kazandı!

Uzun bir süredir Mate 30 Pro cephesinde yaşanan gelişmeleri sizlere aktarıyoruz. Tanıtım tarihi yaklaşırken bu defa Huawei Mate 30 yani serisinin standart modeline göz atıyoruz.

Çin’de Weibo aracılığıyla yayınlanan yeni görüntülerde Mate 30’un önden nasıl görüneceği açığa çıkıyor. Mate 30’daki çentik, Pro modeldeki çentikten daha küçük görünüyor. Fakat geçen yıl tanıtılan Mate 20 ile tanıtıldığında daha büyük bir çentik görüyoruz.

Huawei Mate 30 çift ön kamera ile geliyor

Gelişmiş 3D yüz tanıma için gerekli sensörlerin buraya sığdırılması mümkün görünmüyor. Mate 30 muhtemelen önde iki kameraya sahip olacak.

Huawei Mate30 ve Mate30 Pro arasındaki temel farklıklardan biri ekran olacak. Mate 30’daki ekran düz bir yapıda ve ekran çerçeveleri belirgin. Mate 30 Pro’ya baktığımızda burada şelale ekran göreceğiz.

Kirin 990 işlemcisinden güç alacak Mate 30 üç ya da dört arka kamera kullanılacak. Merak edilen bir diğer husus ise parmak izi tarayıcısının konumu. Huawei’in Mate30’da bu defa OLED ekran kullanıp parmak izi tarayıcısını da bu ekranın altına taşıması bekleniyor.

Android 10 tabanlı EMUI 10 ile çıkış yapacak telefon 19 Eylül tarihinde Almanya’da tanıtılacak. Telefonlar tanıtıldıktan sonra ilk olarak Çin’de satışa çıkacak. Hatta sadece Çin’e özgü de olabilirler. Neden mi? Mate30 serisi ve daha sonraki Huawei / Honor telefonlarda Google servis ve uygulamalarının yer almayacağı hem Google hem de Huawei tarafından onaylandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu