Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung, Yapay Zeka Özelliklerini Galaxy S23 Serisine Getiriyor

Samsung'un ilk kez Galaxy S24 serisinde yer verdiği yapay zeka özellikleri çok yakında Galaxy S23 serisi ve katlanabilir telefonlara gelecek.

SamsungOne UI 6.1 güncellemesi ile birlikte Galaxy S24 serisi modellerde en gelişmiş yapay zeka özellikleri sundu. Söz konusu yapay zeka gelişmeleri duyuru sonrasında başta Galaxy S23 serisi olmak üzere birçok telefona getirileceği açıklandı.

Yapay Zeka Özellikleri Galaxy S23 Serisi ve Daha Fazlasına Geliyor

Konuya ilişkin yeni bir açıklamaya göre AI yetenekleri ilk olarak 2023 yılında çıkış yapan amiral gemisi Samsung cihazlara sunulacak. Bu modeller arasında Galaxy S23 serisi (Galaxy S23 FE dahil), Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Tab S9 serisi yer alıyor.

Şirket, açıklamasında yeni yapay zeka özelliklerinin yararlanacağı Galaxy Store’daki Samsung Cihaz İçi Kaynak uygulamasını güncellemiş durumda. Daha önce Bixby ve Samsung Klavye için konuşmayı metne dönüştürme işlevini yöneten uygulama, artık S24’ün yeni yapay zeka özelliklerinin birçoğu için işlem gücü sağlıyor.

Örneğin uygulama, gerçek zamanlı çağrı çevirisi ve ses kayıtlarını metne dönüştürme özellikleri içermekte. Uygulamanın artık Z Fold 5 ve Galaxy S23 gibi eski amiral gemilerinde mevcut olması, One UI 6.1 güncellemesinin yakında gelebileceği anlamına geliyor.

Samsung’un bu AI özelliklerini doğrudan One UI 6.1 güncellemesine dahil edip etmeyeceği veya bunları ayrı olarak yayınlayıp yayınlayamayacağı henüz bilinmiyor.

Ancak yeni Galaxy AI özelliklerine erişmek isteyen Galaxy S22 serisi veya daha eski Samsung amiral gemisi cihazlarının kullanıcıları için işler pek umut verici görünmüyor. Tüm bu yapay zeka özelliklerinin Galaxy S22 ve önceki seri modellere gelip gelmeyeceği merak konusuyken, bu noktada Samsung’dan gelecek açıklamaları bekleyeceğiz.

Galaxy S23 satış

Öte yandan Samsung, Galaxy S24 serisi için beklenen kamera ve ekran güncellemesini yayınladı. Donanımhaber‘de yer alan habere göre Galaxy S24, Galaxy S24 Plus ve Galaxy S24 Ultra için yayınlanan yeni yazılım güncellemesi 554MB boyutunda ve S92xNKSU1AXB5 sürüm numarasını içeriyor. Samsung, bu güncellemeyle 72 güvenlik açığının kapatıldığını söylüyor. Daha da önemlisi, telefonun ekran ayarlarına Canlılık kaydırıcısı getirerek kullanıcının tercihine göre ekranı daha canlı yapmasına olanak tanıyor.

Güncelleme kademeli olarak yayılıyor ve çok kısa süre içerisinde tüm bölgelerde dağıtıma sunulacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu