AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

Yeni Apple TV 4K Tanıtıldı! İşte Özellikleri!

Apple, uzun zamandır yenilemediği Apple TV’sini yeniledi. Yeni Apple TV 4K, HDR10+ özelliği ve yeni işlemcisi ile geliyor.

Apple, 2021’de piyasaya sürülen modelin halefi olarak yeni Apple TV 4K modelini piyasaya sürdü. Bu model HDR10+ ve Dolby Vision’ı destekliyor. Ayrıca daha hızlı performans, daha akıcı oyun ve daha fazla eğlence seçeneği sağlayan A15 Bionic çip ile kutusundan çıkıyor. Apple, Apple TV 4K’daki A15 Bionic çipin, CPU performansı açısından önceki nesle göre yüzde 50’ye kadar ve GPU performansı açısından da yüzde 30’a kadar daha hızlı olduğunu iddia ediyor.

Ayrıca Apple TV’nin basit, zarif kullanıcı arayüzünde gezinmenize yardımcı olmak için hız, akıcılık ve hassas kontrol sağlayan dokunmatik bir tıklama paneli olan bir Siri Remote içeriyor. Apple TV 4K artık Dolby Vision’a ek olarak HDR10+’ı da destekleyerek daha fazla TV’ye zengin görsel kalite getiriyor. Kullanıcılar ayrıca Dolby Atmos, Dolby Digital 7.1 veya Dolby Digital 5.1 ile ev sinemalarında etkileyici sesin keyfini çıkarabilirler.

Bu sonbaharın ilerleyen saatlerinde Apple’ın tvOS 16’sı, müşterilerin Apple TV’yi kontrol etmek ve sonuçlarla etkileşime geçmek için seslerini kullanmalarını daha da kolaylaştıracak Siri güncellemeleri de dahil olmak üzere yeni özellikler getirecek. Örneğin, kullanıcılar AirPods takarken Apple TV’yi eller serbest olarak aramak ve kontrol etmek için “Hey Siri” diyebilir.

yeni Apple TV 4K

Apple TV’deki Siri tamamen yeniden tasarlandı ve her kullanıcının sesini tanıyarak filmlerine, şovlarına, müziklerine, oyunlarına ve uygulamalarına kolayca erişmelerine ve kaldıkları yerden devam etmelerine olanak tanıyor.

Yeni model (Wi-Fi + Ethernet), iş parçacığı ağı sayesinde iş parçacığı tabanlı akıllı ev aksesuarlarına güvenli bir şekilde bağlanabiliyor. Ancak Apple ana modelde ethernet girişini kaldırıyor. Ethernet girişli model almak için +500 TL daha ödemeniz gerekiyor. Apple bunu son zamanda sürekli yapmaya başladı. iMac’lerde bile Ethernet için ekstra para ödemeniz gerekiyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu