GenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung 160 milyar dolar para harcamaya hazırlanıyor! Ama neden?

Dünyanın en büyük üreticisi konumuna sahipseniz en çok sorumluk da size ait demektir” lafını biz değil Samsung’un CEO’su kullanmıştı. Güney Koreli üretici için son yıllar biraz çalkantılı geçse de büyük satış rakamlarına ulaşan ama bu çeyrekte %10’luk bir satış kaybı yaşayan Samsung gelecek için oldukça önemli bir adım atmaya karar verdi. Yapılan açıklamaya göre Samsung 160 milyar dolar gibi büyük bir Ar-Ge yatırımı ile rakiplerini geride bırakmayı amaçlıyor. Dünya değişiyor ve değişime ayak uydurmak değil değişimin sağlayıcısı olmak için yapılacak bu yatırımın nerelerde kullanılacağı ise gün gibi ortada.

Samsung 160 milyar dolar ile ne yapacak?

Samsung’un kısa vadede Yapay Zeka ve 5G için yatırım yapacağını belirtelim. Bununla birlikte ikinci öncelik olarak mobil tarafta ekran, bellek ve işlemci tarafında gelişmelere odaklanacak. Üçüncü öncelik olarak ise son dönemin oldukça popüler konusu olan otonom sürüş, biyomedikal cihazlar ve akıllı fabrika kurulumları gelecek. Kısacası Samsung geleceğe yatırım yapıyor.

Bugün X bir üretici Türkiye ya da Hindistan pazarında Samsung’u geçmiş olabilir ama bu tarz yapılacak yatırımlar ile Samsung’un lider üretici olma geleneği devam edecek gibi görünüyor. Samsung’un özellikle 5G ile ilgili önemli yatırımları var. Bakalım bu para nasıl kullanılacak?

LG 2018 finansal raporları bildiğimiz gibi! Yönetime talibiz!!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu