AppleGenel

iPhone SE 2022 Xiaomi’yi Andıran Tasarımla Karşımızda!

Geçtiğimiz yıl iPhone SE2 ile beklediğini alan Apple yeni model için farklı şeyler planlıyor. iPhone SE 2022 tamamen bambaşka bir cihaz!

Geçtiğimiz yıl iPhone SE2 kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi odağı olmuştu. Daha düşük modelli olmasına rağmen iPhone 11 ile aynı işlemciyi, A13 Biyonik İşlemci, kullanıyor olması kullanıcıları en çok memnun eden gelişmeydi. Hatta bu sayede pek çok yeni müşteri dahi kazandı. Şimdi görüntüsü sızdırılan cihaz ise bir önceki modelden neredeyse tamamen farklı. Hatta Xiaomi Mi 11 modelini andıran bir tasarıma sahip! Nasıl mı? Gelin haberin detaylarına birlikte bakalım ve iPhone SE 2022 hakkında ortaya çıkanları inceleyelim!

iPhone SE 2022 Bambaşka Bir Tasarıma Sahip!

iPhone SE 2022 Görsel

Yukarıda tasarımını görmüş olduğunuz görsel adeta farklı bir telefondan alınmış görüntülere benziyor. Halbuki bu tasarım yeni model iPhone SE modeline ait. Görselden anlayabileceğiniz üzere Apple tarafının kalması için direttiği o çentik bu cihazda görülmüyor. Cihazın ön kamerası üst kısımda ortalanmış bir delik içerisinde bulunuyor. Böylelikle kullanıcılar tam ekran deneyimi yaşayabiliyor olacak!

Yeni modelde artık bir çentik bulunmayacağı için yüksek güvenlikli Face ID teknolojisi yerini daha az güvenlikli bir yüz tanımaya bırakıyor. Cihaz aynı zamanda güç tuşuna entegre bir parmak izi okuyucusuna da sahip. Apple bu teknolojiyi daha önce iPad Air 4 modelinde de kullanmıştı ve oradan aşinayız. Dahası ise iOS 14.5 ve beraberinde getirdikleriyle beraber bu yüz tanıma teknolojisinin maskeyle de verimli çalıştığını söylememiz gerekir. Zira cihaz bu konuda başarısız olacak gibi görünmüyor.

iPhone SE 2022 arka tasarım

Peki her şeyden bahsettik de bu tasarım nasıl oluyor da Xiaomi’den çalıntı olabiliyor? Şöyle açıklamak gerekirse cihazın arka kamera sensörünü çevreleyen gümüş renkte yüzükvari bir tasarım görüyoruz. Bu tasarımı ilk kez Xiaomi Mi 11 modelinde görmüştük. Dolayısıyla burada da karşımıza çıktığı için böyle bir benzerliği sizlere belirtmek istedik.

Bunlara ek olarak iPhone SE 2022 modelinin bazı özelliklerini de daha önce duymuştuk. Örneğincihaz tekrar A13 işlemciyle birlikte gelecekti ve 4GB RAM kullanıyor olacaktı. Buna ilaveten depolama alanı olarak 64GB/128GB ya da 256GB seçeneklerini de bulunduracak. Cihazın 4 renkte satışa sunulacağı düşünülüyor. Siyah, mavi, yeşil ve mor renkleri bulunacak cihaz hakkında siz neler düşünüyorsunuz?

iPhone SE 2022 Görsel2

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu