Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy A52 ve Galaxy A72 Suya Dayanıklı Mı?

Samsung’un yeni orta segment canavarları Galaxy A52 ve A72’nin suya karşı dayanıklı olup olmadığı açıklandı. İşte detaylar.

Toz ve suya dayanıklılık, birkaç yıldır amiral gemisine özel bir özellik haline geldi. Ancak görünüşe göre bu özellik artık orta segmentte de yer alacak. Samsung’un yeni canavarları Galaxy A52 ve A72‘nin su ve toza karşı dayanıklı olduğu ortaya çıktı.

Samsung, birkaç yıl önce IP derecelendirmesine bazı Galaxy A modellerinde yer veriyordu. Ancak 2020 yılında bu durum değişmiş ve IP derecelendirmesi A serisinden kaldırılmıştı. Görünüşe göre Samsung bu sevilen özelliği talepler sonucunda tekrardan geri getiriyor.

Galaxy A52 hem de Galaxy A72 IP67 toz ve su geçirmezlik derecesi ile geliyor. Ancak daha önce Galaxy A5 (2017) ve Galaxy A7 (2017) gibi cihazların sahip olduğu IP68 derecesi kadar iyi değil ama hiç yoktan çok daha iyi.

IP derecelendirmesinin olduğunu bilmeyenler için; IP, Giriş Koruması anlamına geliyor ve elektronik bir cihazın yabancı unsurları dahili bileşenlerden uzak tutmada ne kadar etkili olduğunu tanımlamak için kullanılıyor. IP’den sonraki ilk hane, cihazın toza ve diğer yabancı parçacıklara karşı korumasını belirlemek için kullanılırken, ikinci hane su direnciyle ilgili.

Galaxy A52

Amiral gemisi modellerinde IP derecelendirmesi genellikle IP68 oluyor. Ancak Samsung’un yeni orta segment telefonlarında bu derelendirme IP67 olarak belirlenmiş durumda.

IP’den sonra gelen 6 rakamı toz direncini sonra gelen 7 ve 8 ise su direncini gösteriyor. IP67 sayesinde Samsung’un yeni gözdeleri 30 dakikada 1 metre suya karşı dayanıklılık gösteriyor. Türkiye pazarına da çok yakında gelecek olan bu modellerin uygun fiyatları ile dikkat çekmesi bekleniyor. Kamera tarafında oldukça iddialı olan yeni A serisi bakalım Çinli firmalar karşısında başarılı olabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu