Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Samsung, Apple ve Huawei tarzını benimsiyor! O tarz senin Xiaomi

2014 yılında başlayan Xiaomi işlemci üretimi bugün farklı bir boyuta taşınıyor. Xiaomi bugün oldukça önemli bir satın alma gerçekleştirdi.

Büyük üreticiler Samsung, Apple ve Huawei‘nin birbirleri arasındaki en büyük benzerlik takdir edersiniz ki; kendi işlemcilerini kendilerinin üretmesidir. Bunun özellikle arayüz tarafında büyük bir rahatlama sağladığı ve kendi işlemcileri üzerine kendi arayüzlerinin geliştirilmesinin daha verimli olduğu defalarca ispatlanmış bir durumdur. Xiaomi de güncelleme sonrası yaşanan bug sorunları ise kendi işlemcisini kullanmama ile ilgili olarak görülüyor. Bu sorunu 2014 yılında gören Xiaomi işlemci üretimine o yıllarda başladı ve 2017 yılı ile birlikte ilk Xiaomi yonga seti Surge S1 ile tanıştık. Bugün ise Xiaomi işlemci sektörü için küçük ama kendisi için büyük bir adım attı.

Xiaomi, Çinli yonga seti üreticisi VeriSilicon Microelectronics firmasının %6’sını satın aldı. Böylece şirketin en büyük dördüncü ortağı oldu. Xiaomi‘nin halka arz öncesinde yapılan bu satın almasının oldukça önemli olduğunu ve bu satın alma ile birlikte satın alınan şirketin hisselerinin ciddi anlamda artacağını düşünüyoruz.

Xiaomi yeni bir yonga seti üretecek mi diye sorarsanız bu sorunun cevabı “henüz değil” olacaktır. Zira Xiaomi‘nin bu konuda alması gereken ciddi bir yol var. Bir işlemci üreticisine %6 ortak olarak takdir edersiniz ki bu işler olmuyor.

Xiaomi‘nin ilk nesil işlemcisi Surge S1 bildiğiniz üzere Xiaomi Mi 5c serisinde kullanılmıştı. Bakalım Xiaomi‘nin yeni işlemcisi hangi telefona güç verecek?

Yorumlarınızı yazının altına bekliyoruz…

Realme 3 Pro çok yakında Türkiye’ye giriş yapacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu