AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro Max Maliyeti ile Tarihe Geçti!

Apple’ın yeni canavarı iPhone 14 Pro Max, maliyet konusunda firmanın elini kolunu bağlıyor. Bu telefonun maliyeti çok fazla. İşte detaylar.

Apple’ın gözdesi iPhone 14 Pro Max görünüşe göre firmaya çok pahalıya mal oluyor. Bu konuda araştırma yapanlar telefonun maliyetinin çok pahalı olduğunu açıkladı. Nikkei, iPhone 14 Pro Max’i parçalara ayırdı. Nikkei bileşenlerinin rekor seviyeye yükselen maliyetini, iPhone 13 Pro Max bileşenlerinin maliyetinden yaklaşık %20 daha fazla hesapladı.

iPhone 14 Pro Max’in parçalarının yaklaşık 501 dolara mal olduğu tahmin ediliyor ki bu da iPhone 13 Pro Max’ten 60$ daha fazla. Amiral gemisi Pro Max modellerinin bileşenlerinin maliyeti, 2018’de piyasaya sürüldüklerinden bu yana 400-450 dolar arasında değişiyor.

Yayınlanan raporda, Pro Max serisinin maliyetindeki artışın ana nedeninin Apple A16 Bionic yonga seti olduğu ve yonga setinin fiyatının Apple A15’in 2,4 katından daha fazla olan 110 dolara ulaştığı belirtiliyor. Bu fark ile Apple’ın sadece yüzde 5’lik bir performans artışı sunduğunu belirtelim.

Ayrıca yeni kamera modülü ve CMOS sensörün fiyatı da yaklaşık %50 daha yüksek. Rapor, Apple’ın artan maliyetleri tüketicilere yansıtamamasının şirketin kârlılığına zarar vereceğini söylüyor. iPhone 14 bileşenleri, iPhone 13 serisinden yaklaşık %10 daha yüksek, bileşenlerin %32.4’ünü oluşturan ABD’li tedarikçilerden tedarik ediliyor.

Maliyetlerin artması Apple’ın kar marjını düşürecek gibi görünüyor. Amerika’da telefon fiyatlarına zam yapmayan Apple, bu yıl son kez sınırları zorladı. 2023 yılında tanıtılacak olan modellerde artık ciddi bir zam göreceğiz gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu