Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Promter Nedir?Promter Nasıl Kullanılır?

Son günlerin popüler terimlerinden birisi olan Promter aslına bakarsanız yabancı kökenli bir kelimedir. Konuşma yapan kişi ya da spikerin bağlı bir metni takılmadan okuyabilmesini sağlayan bir sistemdir. Bu sisteme ihtyaç duyulması halinde sistemin kurulması mutlaka profesyonel kişiler tarfından yapılmalıdır. Eskiden bunun kullanımı dışarıdan bir editör tarafından yapılırken  artık haber spikerlerinin bir joyistik yardımı ile bunu kontrol edebildiklerini görüyoruz.

Promter Nasıl Yapılır?

Bunun yapımı için profesyonel bir ekibe ihtiyaç var. Zira yazılara bakarken  kameraya bakmadığınız anlaşılabilir ve bu da asla istenmeyen bir durumdur. Bundan dolayı özel kamera yöntemleri ve yansıtıcılar kullanılarak spikerlerin kameraya bakıyorlar gibi promterlara bakmaları sağlanmaktadır.

Son dönemde siyasetçilerin de şeffaf bir cam üzerinden okuma yaptıklarını görüyoruz. Bu yazıları dışarıdan görmek mümkün değil ama siyatçilerin bu yazıları okuyabildiklerine şahit oluyoruz. Bu noktada ülkemizdeki siyasetçilerinde promter kullandıklarına şahit oluyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu