DonanımGüncel Teknoloji HaberleriYazılım

Arduino Sürpriz Özelliklere Sahip UNO R4 Kartlarını Piyasaya Sürüyor

Bugün tanıtımı gerçekleştirilen Arduino UNO R4 kartı yeni işlemci, yerleşik ekranı ve STEMMA QT/Qwiic konnektörüyle eksiksiz görünüyor.

Arduino nihayetinde en yeni kartını piyasaya sürdü. Firma geliştirilmiş açık kaynaklı bir mikrokontrolcü platformu üreticisi olarak her insanın kullanabileceği yazılımlar sayesinde istediklerini yapabilecekleri bir cihaz.

Firma markalı anakart serisini iki yeni ürünle genişletti. Daha güçlü ve güncel bir işlemci, yeni STEMMA QT/Qwiic bağlantısı ve yerleşik ekranıyla birlikte UNO R4 Minima ve WiFi’yi resmi olarak duyurdu. Yazılım

Arduino UNO R4 Wifi

Her iki model de temelde işlevlerini korurken daha güçlü donanım özellikleriyle piyasaya çıkış yaptı. En büyük farklılık ise LED matris ekran.

Arduino UNO R4 Minima

Her iki kartta da Renesas RA4M1 işlemci (ARM Cortex-M4 @ 48 MHz, 256 KB Flash ve 32 KB SRAM) yer alıyor. UNO R4 Wi-Fi modeli ile Minima modeli arasındaki temel farklar, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısını kurmak için Espressif ESP32-S3 modülü ve cihazın hemen altında ve üstünde yer alan Led matris. Bu martis 12×8 boyutunda.

Her iki UNO R4 kartı da 5V çalışma kapasitesini destekliyor ve USB Type-C bağlantı noktası ile birlikte 12 bit DAC veri yolu ve SWD bağlantı noktasına sahip. UNO R4 Wi-Fi kartı 27,5 dolar ve UNO R4 Minima modeli ise 20 dolar ile raflardaki yerini alacak. Bu iki kartın satışlarına Temmuz ayında başlanması planlanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu