Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerNetflixTeknoloji

Squid Game İzlediği için Kurşuna Dizilerek İdam Edilecek!

Fantastik bir yönetim biçimine sahip olan Kuzey Kore, Squid Game yüzünden karıştı. Diziyi izleyen kişi kurşuna dizilerek idam edilecek.

Netflix‘in rekorlar kıran dizisi Squid Game konuşulmaya hala devam ediyor. 2. sezon onayını alan Güney Kore yapımı bu dizi Netflix tarihinin en çok izlenen yapımı olmayı başarmıştı. Ancak bugün Kuzey Kore’den ilginç bir haber geldi. Kuzey Kore, lise öğrencisinin diziyi ülkeye soktuğunu tespit ettiğini açıkladı. Diziyi yasadışı yollar ile Kuzey Kore’ye sokan lise öğrencisi kurşuna dizilerek idam edilecek.

İnsan Squid Game izledi diye öldürülür mü?

Kuzey Kore’nin ilginç bir kafası var gerçekten. Squid Game‘de de bu üstü kapalı bir şekilde belirtiliyor. Diziyi izlemeyenleriniz olabileceği için spoiler‘a girebilir. Bu yüzden sadece dizinin sadece yaklaşık 2 dakikalık bir bölümünde Kuzey Kore’yi çok hafif eleştirdiğini belirtelim. Bu yüzden Kuzey Kore diziyi ülkesinde izlenmesini yasaklamıştı.

Lise öğrencisinin flash disk ile Çin’den diziyi ülkeye soktuğunu tespit eden Kuzey Kore yönetimi, gencecik bir insanı öldürecek. İnsanlık suçu işleyen ancak tüm dünyanın ses çıkarmadığı Kuzey Kore yönetiminden “Her şey geçen hafta bir lise öğrencisinin Güney Kore draması Squid Game’i içeren bir flash sürücü satın alması ve onu sınıftaki en iyi arkadaşlarından biriyle izlemesiyle başladı.” açıklamasının geldiğini belirtelim.

Squid Game

Ayrıca Radio Free Asia, diskin bir kopyasını satın alan bir öğrencinin ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını, gösteriyi izleyen altı kişinin ise beş yıl ağır çalışma cezasına çarptırıldığının da altını çizelim. Bilmeyenleriniz için Kuzey Kore, Batı ve Güney Kore’den gelen materyallerin ülkeye girmesine katı bir yasak getirdi. Yetkililer yabancı medya içeren video CD’ler için öğrencilerin okulunda arama yapıyor ve bulunduğunda ise bunları imha edip kişileri idam ile cezalandırıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu