Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Mi 8 resmen tanıtıldı! Karşınızda yılın en çok beklenen telefonu

Aylardır birçok sızıntıya konu olan Xiaomi Mi 8 resmi olarak tanıtıldı. Xiaomi Çin’de gerçekleştirdiği görkemli etkinlikle birlikte yeni amiral gemi telefonu Mi 8’i kullanıcıların beğenisine sundu. Son dönem sızıntılar zaten telefonun nasıl bir tasarıma sahip olacağını göstermişti.

Xiaomi Mi 8’de 6.21 inç büyüklüğünde 2.248 X 1080 piksel çözünürlüklü Full HD + çözünürlüklü Samsung üretimi AMOLED ekran yer alıyor. Ekran sürekli açık özelliğinin yer verildiği bu ekran %88.5 ekran kasa oranına sahip olup, 18.7:9 formatında. 600 nit ekran parlaklığına erişen telefonda kontrast oranı 60000:1 seviyesinde.

Xiaomi Mi 8’e beklendiği gibi Snapdragon 845 işlemcisi güç veriyor. Telefon AnTuTu skoruyla adeta parmak ısırtıyor diyebiliriz. Xiaomi’nin paylatığı bilgiye göre telefon 301.472 puan ile AnTuTu testinde bugüne kadarki en yüksek skoru almayı başarıyor. Telefonun bellek özellikleri ise şu şekilde:

  • 6 GB RAM 128 GB
  • 6 GB RAM 256 GB
  • 8 GB RAM 256 GB

Telefonun arka kısmında 12 magapiksel çözünürlüklü çift kamera yer alıyor. Yapay zeka ile desteklenen arka kameralar dual pixel otofokus teknolojisini destekliyor. Yapay zeka sahne algılama ve video düzenleme özelliklerine sahip telefonda ikinci kamera portre modunu ve optik yakınlaştırma desteği sunuyor.

Xiaomi Mi 8
Xiaomi Mi 8

Xiaomi Mi 8’in DxOMark puanı da hemen paylaşıldı. Telefon fotoğraf testinden 105 puan alarak iPhone X başta olmak üzere birçok rakibini geride bırakmayı başarıyor. Ortalama 99 puanla telefon, Galaxy S9 Plus ile benzer bir kamera performansı gösteriyor.

Mi 8’de beklendiği gibi 20 megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera yer alıyor. Ön kamera f/2.0 lense sahip olup, gerçek zamanlı bokeh efekti sunabiliyor. Çekimler ayrıca güzellik moduyla destekleniyor.

Çentik üzerinde ayrıca yüz tanıma teknolojisi kullanılıyor. 3D yüz tanıma teknolojisi sadece Mi 8 Explorer Edition modelin kullanılıyor. Xiaomi’nin iddiasına göre 3D yüz tanıma, karanlık ortamlarda  iPhone X’a göre daha iyi bir tanıma sunuyor.

Mi 8’in sıra dışı özeliklerinden biri de Çift frekanslı GPS. Bu özellik sayesinde asla kaybolmayacaksınız. Çift frekanslı GPS ayrıca binalardan gelen paraziti ortadan kaldırır ve sinyal gecikmelerini azaltır. Mi 8 ile gezinmenin doğruluğunu arttırır.

Telefonda 3.400 mAh büyüklüğünde bir pil kullanılıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu