Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Pandemi Mandemi Filan Dinlemedi Kârını Arttırdı!

Samsung Pandemi Mandemi dinlemeyerek kârını %30 oranında arttırdı. Bu kar artışının nedeni ne? Rakipleri ne gibi hamleler yapacak…

Samsung Pandemi döneminin mali raporlarını yayınladı , 2020’nin dördüncü çeyreği ve tüm mali yıl sonuçlarını açıklayan Samsung için rakamlar her iki dönem için de etkileyici görünüyor. Şirket, 2019’un son üç ayına kıyasla sadece Ekim-Aralık döneminde %26’lık bir kâr artışı elde ederken, satışlar da %3’ün biraz altında kalıyor.

Samsung ayrıca, pandemiyle boğuşurken yılın tamamında kârda yaklaşık %30 artış kazanırken, satışlar yıllık bazda 5,36 milyar $ arttı. Samsung’un Mobil bölümü, tatil döneminde hem satışlarda hem de faaliyet karında düşüş yaşadı. 2020’nin dördüncü çeyreği, 2019’un dördüncü çeyreğine göre %34 daha az kar elde etti. Bu kar da 2,14 milyar dolar seviyelerinde kaldı. Samsung, bunun satışların zayıflamasından kaynaklandığını söyledi.

2021’in birinci çeyreği akıllı telefon pazarı için çok hızlı olmayabilir. Yine de Güney Koreli şirket, Galaxy S21 serisinin erken tanıtımının yanı sıra “ürün yelpazesinin çeşitlendirilmesinin” ardından hem gelirini hem de kârı artmasını bekleniyor.

Samsung’un 2020’deki altın yumurtlayan tavuğu AMOLED ekran bölümüydü. Şimdiye kadarki en yüksek cep telefonu paneli satışını yaparken diğer taraftan ise TV ekran fiyatlarının bir artış göstererek nakit akışında keskin bir yükselişe yol açtı. Önümüzdeki dönemde Samsung büyük tüketicilerin giderek daha fazla OLED paneli benimsemesi nedeniyle ekran satışlarından büyük bir gelir elde edeceğin tahmin ediliyor.

Samsung tarafının bu yılki hedefinin mobil cihaz üretiminden çok ekran üretimi konusunda olacağını anlıyoruz. Bakalım rakipleri Samsung’un karşısında neler yapacak hep beraber göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu