Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilSamsungTeknoloji

Samsung, Yeni Çip Hamlesi ile Araç Sektörüne Can Verecek!

Güney Kore devi Samsung, otonom ve elektrikli araçlar için geliştireceği yeni çip serisi ile sektöre yenilik getirecek. İşte detaylar.

Yarı iletken sektörünün liderlerinden olan Samsung, yeni çip hamlesi ile araç sektöründe heyecanları artırdı. Elektrikli ve otonom araçları kapsayan gelişme, bu tür araçların üretiminde yaşanan çip kıtlığına bir nebze yardımcı olacak. Gelin gelişmenin detaylarına bir göz atalım.

Samsung, Elektrikli ve Otonom Araçlar için Dört Tür Toplu Çip Üretimine Başlıyor

Güney Koreli teknoloji devinin yeni çip hamlesi, SSD, UFS, GDDR6 grafik belleği ve DDR4 RAM bellek yongalarını içeriyor. Firmanın toplu üreteceği bu bellek yongaları serisi, 256 GB PCIe Gen. 3 NVMe SSD, 2 GB DDR4 RAM, GDDR6 DRAM ve 128 GB UFS depolama yongalarından oluşacak.

Elektrikli ve otonom araçlardaki bilgi-eğlence sistemleri için toplu üretime girecek bu çipler, yonga kıtlığı yüzünden sıkıntı çeken araç üretici şirketlere bir can suyu olacak.

Samsung Çip

Teknoloji devi, otonom ve elektrikli araçlarda yüksek çözünürlüklü haritaların, video akışının ve 3D oyunlarının popülaritesinin arttığını belirtti. Bu yeni çip hamlesi ile, bu tür teknolojileri otomobillerine dahil edecek olan araç üretim şirketlerine büyük çip desteği sağlanmış olacak ve şirketler araçlarını sıkıntısız üretim sürecinden geçirebilecek.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Bellek Küresel Satış ve Pazarlama Başkanı Jinman Han açıklamalarında şunları aktardı: “Elektrikli araçların son zamanlarda yaygınlaşması ve bilgi-eğlence ve otonom sürüş sistemlerinin hızla gelişmesiyle birlikte, yarı iletken otomotiv platformu bir paradigma değişikliğiyle karşı karşıya. Eskiden yedi ila sekiz yıllık bir değiştirme döngüsü, şimdi üç ila dört yıllık bir döngüye sıkıştırılıyor.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu