GoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Siyahi Çalışanlara Karşı Irkçılıktan Suçlanıyor! İşte Büyük Dava

Google, bu defa teknoloji değil ırkçılık suçlaması ile gündemde. Şirket, sistematik ırkçılıktan dolayı dava edildi. İşte detaylar.

Teknoloji devi Google son zamanlarda geliştirdiği teknolojilerle gündeme çıkıyordu ancak bu defa işler değişti. Google’da çalışan bir siyahi kişi, Google’ı siyahi çalışanlara karşı sistematik ırkçılıkla suçlayarak dava etti. Detaylar ise durumun gerçekten de ciddi olduğunu gösteriyor.

Google, 21. Yüzyılda Ten Rengi Ayrımına Devam Ediyor! 

Google’ı ırkçılık yaptığı sebebiyle dava eden siyahi çalışan, arama motoru devinin siyahı çalışanları daha düşük seviyeli işlere yönlendirdiğini, onlara daha az ödeme yaptığını ve ırkları nedeniyle ilerleme fırsatlarını reddettiğini söyledi. Şok edici iddialarla birlikte şirket, eleştirilerin odak noktası oldu.

Toplu dava statüsü arayan şikayete göre, Google’da “ırksal olarak önyargılı bir şirket kültürü” yer alıyor. Davacı kişi, Google’ın California’daki Mountain View kampüsünde siyahi kişilere sıklıkla kimlik göstermelerini istediğini de aktarıyor. Düşmanca çalışma ortamına maruz bırakıldıklarını açıklayan davacı, Google’da çalışan siyahi kişilerin artık bu durumlardan bezdiğini belirtiyor.

Google

Davacının avukatı Ben Crump yaptığı açıklamada, “Google, çalışanlar tarafından istenen reformların çeşitliliğini artırmak istediklerini iddia etse de, aslında siyahi çalışanlarına düşük değer veriyor, düşük ödeme yapıyor ve onlara kötü davranıyorlardı” dedi.

Siyahı çalışanın Google’a açtığı dava California’nın San Jose ilindeki federal mahkemeye sunuldu. Teknoloji devi bu iddialara ve davaya henüz bir cevap vermedi. Ancak ten rengi sebebiyle olan sistematik bir ırkçılığın 2022 yılında bile Google tarafından gerçekleştirilmesi insanı gerçekten de utandırıyor. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu