Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi MediaTek ile bir şey üzerinde çalışıyor! Mobil pazar sallanacak!

Bugün oldukça ilginç bir açıklama yapıldı ve Xiaomi MediaTek arasında çok agresif bir anlaşma sızdırıldı. Peki bu anlaşma ile ne olacak?

Akıllı telefonların en önemli donanımlarından birisi işlemcileri. Dünya üzerinde mobil işlemcilerin tümü ARM mimarisi üzerine çalışıyor. Apple ve Samsung bu noktada çekirdekleri kendi mimarileri ile şekillendirse de tüm işlemcilerin birbirine benzediği bir dönemden geçiyoruz. Huawei‘nin Kirin yonga setlerini TSMC tarafından üretilemeyecek olması sonrasında Huawei MediaTek yonga setlerine geçiş yapacağını duyurdu. Bugün ise Çin medyasında çok ilginç bir haber ortaya çıktı. Habere göre Xiaomi MediaTek ile kendi platformu için görüşmelere başladı!

Bunun nasıl bir proje olduğu henüz bilinmiyor. Yine gelen bilgilere göre mevcut platformlar üzerinden (örneğin  Redmi Note 8 Pro Helio G90T) özelleştirmeler yapılabilecek. Belki Xiaomi‘ye özel farklı bir GPU ya da çekirdek saat hızı arttırılmış CPU‘lar bizlere sunulabilir. Bu çalışmayı Asus, Qualcomm ile bir süredir ROG Phone oyuncu telefonlarında yürütüyor.

Xiaomi RAM

Bu anlaşma sağlanırsa Xiaomi telefonlar için MediaTek yonga setleri tamamen özelleştirilmiş olarak bizlere sunulacak. Bu projenin 2021 yılında hayata geçeceği konuşulurken aynı projenin farklı markalar için yapılıp yapılmayacağı da belirsizliğini koruyor. Zira böyle bir çalışma yapılacaksa Huawei ve OPPO markalarının da sıraya gireceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Görünen o ki; önümüzdeki dönemde ülkemizde bazı kullanıcıların “çöp” dediği MediaTek yonga setlerini daha fazla göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu