Bilim HaberleriUzay

Emekli Kepler Teleskobu 7 Gezegenli Bir Sistem Keşfetti!

NASA'nın 2009 yılında fırlattığı ve artık emekliye ayrılan Kepler teleskobu 7 gezegenden oluşan bir gezegen sistemi keşfetti.

NASA‘nın 2009 yılında diğer yıldızların yörüngesinde dönen Dünya büyüklüğündeki gezegenleri keşfetmek için fırlatılan ve artık kullanılmayan Kepler Teleskobu bilim dünyası adına büyük bir keşfe imza attı. Johannes Kepler’in adı verilen teleskop, Dünya ile Neptün arasında bir büyüklüğe sahip ve 7 gezegenden oluşan bir gezegen sistemi keşfetti. Bilim insanları bu sisteme Kepler-385 adını koydular.

Kepler Teleskobu Artık Kullanılmıyor Fakat Keşfet Devam Ediyor

Keşfedilen 7 gezegenlik bu buluş, şimdiye kadar keşfedilen sistemler içinde çok küçük bir alanı kapsıyor. Kepler-385’in merkezinde, dünyanın güneş sisteminin yıldızından %10 daha büyük ve %5 daha sıcak olan Güneş benzeri bir yıldız bulunuyor.

Artık kullanılmayan Kepler teleskobunun keşfi, bilim dünyası açısından çok önemli bir gelişme oldu. Kepler-385 sisteminde yer alan 2 iç gezegen de Dünya’dan daha büyük yapıda. Ayrıca bilim insanları bu iki gezegenin kayalık olduğunu tespit etti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu