Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemHuaweiiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro Huawei’nin Özelliğini Çaldı

iPhone 14 Pro serisinde çentiği gizlemek için kullanılan Dynamic Island özelliğinin Huawei’den çalınma bir özellik olduğu ortaya çıktı.

Apple, bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta iPhone 14 Pro ve Pro Max’i tanıttı. Bu telefonlar, Huawei akıllı telefonlardan gerçekten çalınan Dynamic Island özelliği ile gelmişti. Bunu etkinlikte çok az kişi fark etti. Ancak durumu daha da netleştirmek istedik. Bu yenilik aslında bir ilk değil. Yıllar önce bulundu.

Apple, yeni bir Face ID modülü ile çentiği geride bıraktı. Ekranın bu baş kısmı, bir hap şeklinden ve yüz kimliği sensörlerini ve bir selfie kamerasını barındırmak için tek bir delik deliciden oluşur. Daha sonra, bu delme deliklerinin her ikisi de maksimize edilmiş bir hap şekli modülünün içine yerleştirilir.

Bununla birlikte, Apple, son uygulamalarla etkileşime girdiğinizde, bildirim aldığınızda veya müzik çaldığınızda yanıt veren Dynamic Island’ın tanıtımıyla yaratıcılığını gösterdi. Face ID alanı artık bir dizi uyarı ve vitrin içeren mini bir görev çubuğu olarak çalışıyor.

Bundan 4 yıl önce 26 Aralık 2018’de Huawei, Honor View 20 (Honor V20) akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Honor View 20 şirketin delik şeklinde çentikli ekranına sahip ilk telefonuydu. Huawei yeni bir özellik olan Capsule’ü getirdi. Görüşme sırasında telefon, ön kameranın sağ tarafında devam eden arama süresini gösteren bir kapsül veya hap şekli animasyonu oluşturuyordu. Ayrıca, özellik aynı zamanda ön kameradan selfie çekerken kullanıcılara duruşu hatırlatıyor. Bu özellik tüketiciler için çok pürüzsüz ve ilgi çekiciydi.

Huawei’nin 4 yıl önce yaptığını yeni bir teknolojiymiş gibi pazarlayan ve bir anda ilke imza attığını inandıran Apple, pazarlama dersi verdi diyebiliriz. Yazılım ile donanımı başarılı bir şekilde harmanlayan Apple, bu konuda gerçekten de çok başarılı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu