Güncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

iPadOS 16 Konsept Görüntüleri Görenleri Cezbediyor!

iOS 15 ve iPadOS 15 yeni piyasaya sürülmüşken iPadOS 16 konsept görüntüleri ortaya çıktı ve tasarımıyla oldukça dikkat çekiyor.

Bu yılki iPadOS 15 beklenen özellikleri pek veremedi. Örneğin iPad Pro’nun geniş ekran boyutunu ve gücünü tam potansiyelde kullanmak için tam olarak yeni özellikleri getirmedi. Ancak yeni ortaya çıkan iPadOS 16 konsepti çoklu görev fonksiyonunu daha da geliştiriyor ve yeni özellikler katıyor.

iPadOS işletim sisteminde çoklu görev fonksiyonu ile Android’deki gibi ekranı ikiye bölebiliyoruz. Ancak çoklu görevde maksimum iki uygulama kullanabiliyoruz ve bu durum iPadOS kullanıcılarının canını sıkıyor. Çünkü kullanıcılar başka bir uygulamaya geçiş yapmak isterse kullandığı uygulamayı kapatıp diğerine geçecek ve bu döngü sürekli devam edecek. Ancak ortaya çıkan konsept ile bu durum geliştiriliyor ve karşılaştırılıyor.

iPadOS 15 Çoklu Görev Teknolojisi Şu An Nasıl ve Konsept Tasarımda Nasıl Geliştiriliyor?

iPadOS 15 çoklu görev fonksiyonu gördüğünüz gibi hâlâ kaba aynı. Ekranı paylaşan iki uygulama ile Bölünmüş Görünümü etkinleştirebilirsiniz.

Ne yazık ki, ekranı ikiden fazla uygulama arasında bölemezsiniz, ancak açık uygulamalarınızdan birini değiştirmek veya uygulama ekranları arasında geçiş yapmak zorunda kalabilirsiniz ve bu durum sürekli olunca can sıkıyor.

iPadOS 16 konsepti ile bu durum geliştirildi ve çoklu görevin üç uygulamaya izin vermesi tasarlandı. Araştırma ve genel çalışmanın yanı sıra, sosyal medyada gezebileceğinizi hayal edin.

Bu özellik gelirse Apple iPad daha fazla masaüstü benzeri yapılmış olacak ve MacBook satışlarına zarar verebileceği ihtimalinden dolayı görüşlerde bu özelliğin gelmesi şu an belirsiz olarak duruyor. Bu özellik gerçekten çok güzel olurdu ve üretkenliği önemli ölçüde artırırdı. Yeni iPadOS’ta bu özelliğin eklenmesi de temennimiz.

 

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu