GenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

HDR Özelliği Netflix Fiyat Artışına mı Sebep Olacak?

Dünyanın en büyük online içerik izleme platformu Netflix ülkemizde oldukça popüler bir noktaya ulaştı. Bunun en büyük sebebi ise nereden bakarsanız bakın Narcos isimli dizi oldu. Bir anda dünyanın gündemine oturan Pablo Escobar‘ın hayatını anlatan dizinin yeni sezonu da Netflix üzerinden geçtiğimiz haftalarda yayına sunuldu. Geçtiğimiz aylarda Netflix HDR 10 standardına destek olacağını açıklamıştı ve bu da en çok mobil kullanıcıları sevindirmişti. iPhone 8, iPhone 8 Plus, Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy Note 8, LG G6, LG V30 ve Xperia XZ Premium gibi modeller bu standarda destek sağlarken 4K ve HDR 10 gibi yeni özellikler Netflix Fiyat güncellemesi ile karşımıza çıkmasını sağladı.

Netflix Fiyat Güncellemesi Türkiye Pazarına Yansıyacak mı?

Netflix bir fiyat güncellemesi ya da daha doğrusu zammı yapmış görünüyor ama bu fiyat güncellemesinden ülkemiz kullanıcıları pek etkilenmeyecek gibi görünüyor. Zira ülkemizde HDR özelliğini de 4K özelliğini de kullanan kişi yok. Türkiye’deki internet hızları zaten bizim 4K filmleri takılmadan izletebilecek seviyede değil. Bu fiyattan ülkemiz kullanıcılarının etkilenip etkilenmeyeceğini Netflix Türkiye‘ye sorduk ve aldığımız yazılı açıklamayı siz değerli okuyucularımız ile de paylaşmak istiyoruz…

Netflix ödeme planları, platforma eklenen özel içeriklerin sayısı arttıkça, yeni ürün özellikleri eklendikçe ve üyelerin içerikleri çok daha hızlı bir şekilde bulabilmesi için genel Netflix deneyiminde iyileştirmeler yapıldıkça dönem dönem güncellenebiliyor. 5 Ekim itibariyle ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde fiyat artışı yapıldı ancak Türkiye’de herhangi bir artış planlanmıyor.

Kısacası böyle bir fiyat artışı şimdilik beklenmiyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu