BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

Süper Bilgisayar Frontier Donanım Sorunu Yaşıyor!

Dünyanın en güçlü bilgisayarı olan Frontier donanım sorunları ile boğuşuyor. Süper bilgisayardaki sorunlar can sıkıcı olmaya başladı.

Bilgisayar noktasında son noktayı geçtiğimiz aylarda tanıtılan Frontier koymuştu. Dünyanın en güçlü süper bilgisayarı denilen Frontier’in şu sıralar donanım sorunları yaşadığı ortaya çıkı. Top500 listesinin zirvesinde yer alan ve 1 exaFLOPS performansını aşan ilk sistem olan Frontier süper bilgisayarı hala gerçekten düzgün çalışmıyor.

Süper bilgisayarın kurulu olduğu Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı’nın program direktörü, sistemin çok sayıda donanım probleminden muzdarip olduğu söyleniyor. Yapılan açıklamalarda; “GPU’larla ilgili birçok sorun var. Ancak gördüğümüz sorunların çoğu bunlar değil. Bu, parça arızalarının ortak suçluları arasında oldukça büyük bir yayılmadır. Şu anda AMD ürünleri konusunda pek endişeli olduğumuzu düşünmüyorum.” ifadeleri kullanıldı.

Instinct MI250X hızlandırıcılarının beklendiği kadar güvenilir olmadığına dair söylentilerin zaten olduğunu belirtelim. Geçtiğimiz yıllarda HP Slingshot ara bağlantılarıyla ilgili sorun raporları da ortaya çıkmıştı. Sonuç olarak, süper bilgisayar henüz bilim insanlarının kullanımına açık değil.

Süper bilgisayarların gelişimi henüz beklenen seviyede değil. Bu denli ağır işlem yükünün olduğu bilgisayarların stabil çalışması için daha uzun süreler bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu