Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknoloji

Redmi K50 Pro+ Çok Yakında Geliyor!

Redmi’nin yeni amiral gemisi modeli Redmi K50 Pro+ için geri sayım başladı. Dimensity 9000 yonga seti bu canavara güç verecek.

Lu Weibing bir röportaj verirken, Dimensity 9000 amiral gemisi yongaları tarafından desteklenen yaklaşan Redmi K50 akıllı telefonun oldukça sorunsuz bir performans gösterdiğini söyledi. Dimensity 9000 işlemcisini piyasaya sürmesi gereken Redmi K50 Pro+o modeli olacağını düşünüyoruz.

Uzmanların MediaTek Dimensity 9000’i bu kadar övmenin nedeni, TSMC’nin 4nm sürecini benimsemesi ve 1 Cortex-X2 süper çekirdeği, 3 Cortex-A710 büyük çekirdek ve 4 Cortex-A510 küçük çekirdekten oluşması gösteriliyor Ayrıca, ARM Mali-G710 GPU bu yonga setinde yer alıyor.. AnTuTu’da bu yonga seti 1 milyon puanı aşmayı başardı. Birçok açıdan Snapdragon 8 Gen 1 ile aynı. Ancak işlem düğümü nedeniyle daha istikrarlı bir performans sağlar.

Güçlü bir işlemcinin yanı sıra, 3C sertifikasyonundan da geçen Redmi K50 Pro+’nın 120W hızlı şarj çözümünü desteklediğini söyleyebiliriz. Bu arada, daha önce piyasaya sürülen Redmi K50 e-spor sürümü de 120W şarjı destekliyor. 4700mAh kapasiteli pili sadece 17 dakikada tamamen şarj olabilir. Redmi K50 Pro+ üzerinde göreceğimiz buna benzer bir şey olacak.

Lu Weibing, Weibo hesabı aracılığıyla Redmi K50 serisi hakkında konuştu ve lansmanının çok yakında olmadığını söyledi. Redmi yöneticisine göre, bu telefonlar bir dizi satış noktasıyla birlikte gelecek.

Redmi K50 Pro+

En güçlü versiyonundan bahsediyorduk. Peki ya diğer modeller? Ana versiyonunun başka bir MediaTek çipi olan Dimensity 8100’ü piyasaya çıkaracağı ortaya çıktı. Dahası, Redmi ilk kez K serisi üst düzey amiral gemilerinde MediaTek 5G yongalarını kullanıyor.

Bu yonga setine gelince, TSMC’nin 5nm sürecini kullanıyor ve dört Cortex A78 büyük çekirdeği ve dört Cortex A55 küçük çekirdeğinden oluşuyor. GPU altı çekirdekli Mali-G610 olarak açıklandı.

Lu Weibing, Dimensity 8100’ün performansının beklentilerin çok üzerinde olduğunu söyledi. Wibing; “Dahili testimizde, Dimensity 8100 sadece güçlü bir amiral gemisi performansına sahip değil, aynı zamanda korkunç bir ultra yüksek enerji verimliliği oranına da sahip. Bu nedenle, oyun oynarken, ısı konusunda endişelenmenize gerek yok. Başka bir deyişle, en son amiral gemisi de dahil olmak üzere birçok Snapdragon yongasının aksine, yeni Dimensity yongaları uzun ömürlü istikrarlı performans sağlayabilir.” ifadelerini kullandı.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu