Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 11 Pro Konsept Tasarımıyla Karşımızda; Hem de 5 Kamera ile

Mi 11 serisi hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Şimdi de Çin’li bir blog, Mi 11 Pro modelinin konsept görüntülerini ortaya çıkardı

Akıllı telefon pazarında yeni bir döneme hazırlık resmen başladı. Üreticilerin yoğun mesailer harcadığı şu dönemlerde, yeni amiral gemisi modeller ile ilgili de sızıntılar gelmeye başladı. Qualcomm’un Aralık ayında tanıtacağı Snapdragon 875 yonga seti, önümüzdeki sene amiral gemisi modellerin çoğuna güç verecek. Bununla birlikte Snapdragon 875’i ilk kullanacak olan gruplardan biri de Xiaomi olacak. Mi 11 serisi için kolları sıvayan Çinli şirket, Şubat ayı gibi Mi 11 ve Mi 11 Pro modellerini tanıtacak. Ancak öncesinde, ilk lansmanı Samsung’da gerçekleştirebilir. Zira S21 serisinin, Ocak ayı gibi erken bir sürede geleceği iddia ediliyor.

Snapdragon 875’den güç alacak olan Mi 11 Pro, bu hafta pek çok özellikleriyle gün yüzüne çıktı. Şimdi bunlar dışında Çin’li bloglar, bu telefonun konsept tasarımını da ortaya koyan bazı yeni görüntüler paylaştı.

Blogcular tarafından paylaşılan Mi 11 Pro konsept görüntüleri, cihazın delikli ve kavisli bir ekran ile geleceğini ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra ekranın merkezi bölümünde de bir adet selfie kamerası yer alıyor. Görünüşe bakılırsa Xiaomi cephesinde de ekran altı kameralı telefonları görmemiz biraz zaman alacak.

Buna ek olarak kavisli yapıya sahip olan Mi 11 Pro’nun, sağ ve sol çerçeveleri oldukça dar bir yapıya sahip olacak. Açık konuşmak gerekirse bu tasarım cihaza ayrı bir hava katmışa benziyor.

Diğer yandan arka kamera tasarımı da bu konsept görüntüsünde açığa çıkıyor. Yukarıdan da göreceğiniz üzere Mi 11 Pro’nun sol üst köşesinde, üçlü bir kamera yapılandırması bulunacak. Ayrıca sağ tarafta da iki lens daha bulunacak. Muhtemelen periskop ya da  lazer odak sensörler olacaktır diye düşünüyoruz.

Xiaomi Mi 10 Pro teknik özellikleri

  • 6.67 inç boyutunda 2340x1080p Full HD+ çözünürlükte 90Hz tarama hızında, 5.000.000: 1 kontrast oranında, 1129 cd / m2’lik en yüksek parlaklığında AMOLED ekran
  • Sol üst köşede ön kamera yuvarlak kenarlı bir delikle ekrana gömülüdür. Delik çok küçük ve 4,08 mm’lik bir çapa sahip
  • Qualcomm Snapdragon 865 yonga seti
  • 128GB ve 256GB Hafıza UFS 3.0 desteği
  • 8GB ve 12GB LPDDR5 RAM
  • Arkada 108 megapiksel ana, 20 megapiksel geniş açı, 2 megapksel makro ve 2 megapiksel bokeh kamerası bulunuyor. 8K kayıt özelliği de telefonda bulunuyor.
  • 45000 mAh kapasiteli bir batarya ve 50 watt gücünde hızlı şarj desteği. 65 dakika içinde pili tamamen şarj edebilirsiniz. 10 watt ters şarj desteği
  • Game Turbo 3.0 desteği
  • Soğutma sistemi için 9 sıcaklık sensörü kullanılıyor. Altı grafit tabakalı bir ısı emici tüp ve yüksek termal iletkenliğe sahip bir bakır folyo tabakası ile soğutma sağlanır.
  • 9,6 Gb / s’ye kadar veri aktarım hızına sahip Wi-Fi 6 desteği

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu