Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı!

Apple’ın yeni canavarı iPhone 14 için geri sayım başladı. Çıkış tarihi belli olan bu modeller nispeten bir nebze yüksek fiyatla gelecek.

Cupertinolu teknoloji devinin önümüzdeki ay karşımıza iPhone 14 serisi ile çıkmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bugün ise yeni canavar ile ilgili yeni bilgiler geldi. Son gelen bilgilere göre iPhone 14’ler 7 Eylül tarihinde resmi olarak mağazalarda olacak. Ancak yeni modeller iPhone 13’e kıyasla çok büyük değişiklikler almayacak. Ayrıca iPhone 14 yerine iPhone 13S olarak adlandırma ihtimalinin de olduğu söyleniyor.

iPhone 13 gibi iPhone 14’te de çentikli bir ekran kullanılacak. 6.1 inç büyüklüğünde olacak olan bu telefonda çentik bölümüne yeni Face ID yer alacak. Bu telefonun mor, siyah, beyaz, kırmızı ve mavi renklerde satışa sunulması bekleniyor.

Yeni modelin kalbinde iPhone 13 serisindeki Apple A15 yongasının yanı sıra 6 GB RAM, entegre Snapdragon X65 5G modem yer alacak. Ayrıca yeni model aynı zamanda WiFi 6E’yi de destekleyecek. Ancak, bazı iyileştirmeler olacak var. Örneğin, yeni canavar yükseltilmiş bir ultra geniş açılı kamera ve biraz daha iyileştirilmiş bir ön kamera yer alacak. Bu ön kamera f/1.9 diyafram açıklığına ve otomatik odaklama işlevine sahip olacak.

iPhone 14

Ana modelin yanında Pro ve Pro Max serisi de tanıtılacak. Ana ve Max modeller ile Pro serisi arasında baya bir fark olacak. Pro serisi telefonlar en fazla yükseltmeyi alacak. Panelde hap şeklinde çentikli ProMotion ekran kullanılacak. Ayrıca ekran minimum 1Hz – 120 Hz yenileme hızını destekleyecek. Ana kamera 48 MP’ye kadar çözünürlüğe sahip olacak . Kaputun altında ise yeni Apple A16 çip olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu