Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusTeknoloji

OnePlus 10R İşlemcisi ile Şaşırtacak!

OnePlus’un yeni üst seviye telefonu OnePlus 10R için geri sayım başladı. Bu telefonun özellikleri de şimdiden belli olmuş durumda.

OnePlus, yaklaşmakta olan üst düzey telefonu OnePlus 10R 5G için MediaTek ile olan ittifakını genişletti. MediaTek Dimensity 8100-MAX tarafından çalıştırılan OnePlus 10R 5G, OnePlus’ın imzası niteliğindeki hızlı ve sorunsuz bir deneyim sunacak.

OnePlus’ın yeni gözdesi için özel olarak tasarlanan MediaTek Dimensity 8100-MAX, 5nm üretim sürecini kullanan yeni nesil bir yonga seti olup, genel performansın artması, daha hızlı işleme ve güç verimliliği sağlıyor.

OnePlus 10R için özel işlemci geliştirilecek

2.85 GHz’e ulaşabilen sekiz çekirdekli bir CPU ve öncekinden yüzde 20 daha hızlı olan en yeni Arm Mali-G610 MC6 GPU ile OnePlus 10R 5G, kare hızlarını ve güç tüketimini korurken grafik açısından en yoğun oyunları bile sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyor.

Bunun nedeni, güçlü donanıma ve sorunsuz yazılıma sahip olan OnePlus 10R 5G, şirketin üst düzey OnePlus akıllı telefon deneyimini çok çeşitli fiyat noktalarında daha fazla insan için daha erişilebilir hale getirmek istediğini gösteriyor.

OnePlus 10R’nin 120Hz’e kadar yenileme hızına sahip 6.7 inç FHD+ E4 AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Cihazın 12 GB RAM ve 256 GB’a kadar dahili depolama ile geldiği söyleniyor. Telefon muhtemelen Android 12 tabanlı OxygenOS 12’de çalışacak.

Amazon listesine göre akıllı telefon, üçlü arka kamera kurulumuna sahip olacak. Arka kamera modülüne 50MP birincil sensör, 8MP ultra geniş sensör ve 2MP makro sensör yerleştirildiği söyleniyor. Cihazın ön tarafında 16 MP kamera olduğu söyleniyor.

Amiral gemisi deneyimine ek olarak, telefon, OnePlus telefonda şimdiye kadar görülen en hızlı şarj seçeneği olan sektör lideri 150W SUPERVOOC hızlı şarj ile beslenen 4500mAh pil içerecek.

Yeni şarj teknolojisi, OnePlus 10R 5G’nin pilini 17 dakikada yüzde 0’dan yüzde 100’e şarj edebiliyor. Şirket ayrıca daha büyük bir pil versiyonunu da onayladı, ancak 80W SUPERVOOC’a sahip olacak. 28 Nisan 2022’de OnePlus 10R 5G, OnePlus Nord CE 2 Lite 5G ile birlikte piyasaya sürülecek .

OnePlus 10R

Ortaklık hakkında yorum yapan MediaTek Hindistan Genel Müdürü Anku Jain; “Yaklaşan OnePlus telefona güç dolu MediaTek Dimensity 8100-MAX ile güç vermekten heyecan duyuyoruz. Bu, kesintisiz çoklu görev, olağanüstü oyun performansı ve sınıfının en iyisi güç verimliliği gibi özellikleri mümkün kılacak olan uzun süredir devam eden işbirliğimizde bir başka kilometre taşıdır. MediaTek’in Dimensity 5G Açık Kaynak Mimarisi, cihaz üreticilerine özellikleri özelleştirme ve inanılmaz 5G deneyimleri sunma esnekliği verir. 5G’nin neredeyse bir gerçeklik olmasıyla birlikte tüketiciler, geleceğe hazır teknolojilerle mümkün kılınan sürükleyici deneyimler elde edebilirler.” ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu