Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 12 Sorunu Xiaomi ve POCO Modellerini Etkiliyor

Xiaomi’nin arayüzü MIUI 12 sorunu ile Xiaomi ve POCO modellerini etkilemeye devam ediyor. Şimdiki sorun çok can sıkacak. İşte detaylar.

Çinli Xiaomi’nin Android 11 işletim sistemine dayalı MIUI 12 arayüzüne sahip olan Xiaomi, Redmi ve POCO akıllı telefon kullanıcıları garip bir sorunla karşı karşıya kaldı. MIUI 12 sorunu bu sefer Xiaomi çatısı altındaki telefonlarda gerçekten de can sıkıyor.

MIUI 12 sorunu can sıkıyor!

Mesajlar, Facebook Messenger, Telegram ve Skype gibi uygulamalarda bildiğiniz gibi mesajlaşma balonu adı verilen bir özellik kullanılıyor. Ancak bu sohbet baloncukları son günlerde MIUI 12‘nin yüklü olduğu telefonlarda hata vermeye başladı. Baloncuk açıldığında ekranın yalnızca üçte biri görünüyor. Bu yüzden ekran klavyesinin arkasında hiçbir şey görünmüyor ve klavye giriş alanına ulaşılmıyor.

Daha önce, Xiaomi temsilcileri Android 11‘in son yıllarda en sorunlu işletim sistemlerinden biri olduğunu bildirmişti. Ayrıca, Xiaomi, sorunlardan şikayetçi olan kullanıcılardan gelen bir maile yanıt olarak MIUI’nin küresel sürümünü kritik hatalardan yakında kurtulacağını söylemişti.

MIUI 12 sorunu

Çinli dev şu sıralar MIUI 12.5 üzerinde çalışıyor. Muhtemelen bu güncelleme yayınlandığında hataların neredeyse tamamı ortadan kaldırılacak. Yazılım konusunda Android 11 ile tökezlemeye başlayan firma, yıl sonunda ise karşımıza MIUI 13 ile çıkacak. Bu yeni güncellemenin sıfır hata ve bol yenilik ile gelmesi bekleniyor.

Android 12 için de çalışmalarına başlayan firma, güncelleme konusunda geriye dönük cihazlarına destek sunma politikasını önümüzdeki yıllarda da devam ettirecek. Umarız artık MIUI stabil ve hızlı bir şekilde deneyim sunmaya başlar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu