Güncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerTeknoloji

Asgari Maaş Zam Alacak mı? Cumhurbaşkanı Bu Konuda Ne Dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari maaş zam alacak iddiaları için sevindiren açıklamayı yaptı. Konuyla ilgili detaylar burada.

Asgari ücretin bu yılın başında 2.825 TL’den 4.253 TL’ye çıkması herkesi sevindirmişti. Ancak yakıt ve temel gıda ürünlerine zam gelmesi bazı kesimlere maaşın yetmemesine neden olmuştu. Halkın şikayetleri göz önünde bulunduran hükümet cephesinden bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir haber gelmişti. Asgari maaş zam alacak haberlerinin çıkmasına neden olan bu söylemlere bugün bir açıklık getirildi.

Asgari Maaş Zam 2022’nin İkinci Yarısında Gelebilir

Geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, asgari ücrete yılda iki kez zam getirilmesinin mümkün olup olmadığıyla ilgili geçen hafta açıklama yapıldı. Cahit Özkan, “Bu, yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız” ifadelerini kullanmıştı. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konu hakkında resmi açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak; “Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.” açıklamasında bulundu.

Erdoğan’ın bu açıklamalarına göre asgari ücretin yılın ikinci yarısında zamlanacağı kesinleşti diyebiliriz. Ancak şimdilik zam oranı açıklanmadı. Spekülasyonlar asgari ücretin 1.000 TL civarında bir zam alacağı yönünde. Bu zam gelirse asgari maaşın 5.000 TL bandını aşacağını söyleyebiliriz. Gelir ve damga verisinin kaldırıldığı asgari maaş muhtemelen yılın 3. çeyreğinde netleşecek.

Asgari Maaş Zam

Zam konusunda şimdilik tahminlerden öteye geçmek güç. Ancak alım gücünün zorlaşması ve özellikle enerji ve akaryakıta gelen zamlardan dolayı asgari maaşın zamlanması gerekiyordu. Hükümet bu konuda çok doğru bir karar alarak zam müjdesini verdi.

Sizce asgari ücret ne kadar olmalı? Gelin forumda saygı çerçevesinde yorumlarınızı paylaşarak bu konu hakkında konuşalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu