AMDGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMD ve MediaTek İş Birliği ile İşlemci Sektöründe Yeni Dönem!

Teknoloji devleri AMD ve MediaTek, dizüstü bilgisayarların yonga setlerinde ve işlemcilerinde iş birliği yapacak. İşte son gelişmeler.

Söylentilere göre ortak girişim, entegre Wi-Fi 6, 5G ve yüksek bant genişliğine sahip kablolu denetleyicilere sahip dizüstü bilgisayar işlemcilerine odaklanacak. AMD ve MediaTek, Apple’ın M modelleriyle rekabet eden üst düzey bilgisayar işlemcileri için RDNA grafikleri ile MediaTek ARM çekirdek güçlerini birleştirip gelecekte kullanmayı planlıyor olabilir.

AMD, Varlığını Daha Fazla Pazarda Genişletmeyi Planlıyor

Samsung ile yapılan iş birliği, AMD’nin RDNA grafiklerini 2022’deki Exynos 2200 yonga seti ile akıllı telefon kullanıcılarına getiriyor ve AMD’nin son Xilinx satın alımı, veri merkezleri ve bulut bilgi işlem pazarları için Intel’e göre şirkete avantaj sağlayacak

Geçen yıl itibariyle MediaTek, dünyanın en büyük akıllı telefon çip üreticisi haline geldi. Ancak AMD ve MediaTek ortak girişimi, öncelikle RDNA grafiklerini MediaTek yonga setleri ile birleştirmeye odaklanmıyor. Kırmızı takım daha çok MediaTek’in kablosuz bağlantı, 5G ve yüksek iletim uzmanlığından yararlanmaya çalışıyor.

Bir bilgisayar veritabanı sitesinde, RZ608 takma adlı bir AMD dizüstü bilgisayar modelinde MediaTek MT7921K Wi-Fi denetleyicisi kullanıldığı tespit edildi. Bu da iki şirketin zaten küçük ölçekte birlikte çalıştığını gösteriyor.

AMD, gelecekteki ürünleri için değerli Wi-Fi 6 ve 5G çip entegrasyon tasarımları elde ederken, iki şirket arasındaki ortak girişim, dizüstü bilgisayar pazzarında MediaTek’in daha güçlü bir varlığını garanti edebilir. İki şirketin planlarında da Apple M işlemcileri ile rekabet etmesi de bulunuyor. Çip sektöründe yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu