Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

iPhone 8 Başarılı Olabilecek mi?

Akıllı telefon pazarında daha kimseler yokken bu pazara giriş yapan Apple ilk nesil iPhone modelini 2007 yılında pazara sundu. O yıllarda Samsung U700 serisi kayar kapaklı BAR Tipi “aptal” telefonlar üretebilirken Apple multi touch özellikli bir telefon ile karşımıza çıktı. İlk Apple lansmanını hatırlayanlarınız mutlaka vardır. Yoksa da ilk Apple lansmanını mutlaka izlemelisiniz zira bize göre bu bir çağın kapanması ve bir çağın başlamasıdır. Akıllı telefon pazarının ilk ürünü olan iPhone yıllar boyunca gelişti ve şu anda da iPhone 8 ile birlikte en üst seviyeye ulaşmak üzere. Apple yeni telefonu ile büyük bir popülarite yakalamak istiyor ama global pazarda artan iPhone fiyatları Apple’ın bu başarısındaki en büyük engel gibi görünüyor.

iPhone 8 Türkiye Satış Fiyatı Ne Olacak?

Öncelikle bu başlıktaki soruya cevap verebilmek için ortada net rakamları bilmek gerekiyor ama henüz bu konuda kesinleşmiş net bir bilgi bulunmuyor. Apple’a yakın kaynaklar yeni nesil iPhone’nun fiyatı ile ilgili yorumlar yaparken ortalama fiyatın 64 GB’lık versiyonu için 1.199 $ ila 1.249 $ arasında olması tahmin ediliyor. 256 GB’lık versiyonun ise 1.299 $ ila 1.399 $ arasında bir fiyata sahip olacağı belirtiliyor. Amerika’da 649 dolara satılan bir telefonun ülkemizde 3.799 TL’den satışta olduğunu düşünür ve buna göre de ile dışlar çarpımı yaparsak

  • 64 GB iPhone 8 7024 TL
  • 128 GB versiyon ise 7609 TL’den satışa sunulacaktır.
Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Bu rakamlar sonrasında bu telefonun bir de GSM Operatörleri üzerinden taahütle satılma işlemleri var ki asıl son darbeyi de onlar vuracak gibi görünüyor. Bugün 3.799 TL’lik bir iPhone 7’ye 24 aylık süreçte GSM Operatörleri ortalama 1.500 TL gibi bir temyik ücreti yansıtıyorlar. Yani siz bu yukarıdaki rakamlara 2.000 TL’lik taksitli satın alımları da ekleyin.

Peki iPhone 8 Bu Fiyatlar ile Başarılı Olabilir mi?

Bize sorarsanız iPhone 8 tüm iPhone modelleri içinde en merak edilen ve en çok istenen telefon olacak ama satış rakamları açısından bizce geniş kitlelere ulaşamayacak. Evet, hem ülkemizde hem de tüm dünyada bu telefonu merakla bekleyen ve isteyen kişiler var ama bu telefon ne Hindistan’da ne de Çin’de başarılı olabilir. Bu da iPhone 8‘in önündeki en büyük en gel olarak görüyor.

Peki, siz iPhone 8 alacak mısınız?

Apple iPhone 8 için kararını halen verebilmiş değil! Yoksa…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu