AMDGüncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel ve AMD, Rusya için Çip Satışlarını Durdurdu!

Intel ve AMD bu defa rekabeti kenara atıp birlik içerisinde oldu. İşte çip devlerinin büyük Rusya yaptırımı gelişmesi karşınızda.

Son raporlara göre, yarı iletken devleri Intel ve AMD, Ukrayna krizinden sonra Rusya Federasyonu’na olan çip satışlarını askıya aldı. Bu iki şirkete ek olarak, NVIDIA ve TSMC de aynı şekilde çip satışlarını Rusya için durdurdu. Gelin yaptırımların detaylarına göz atalım.

Çip Devleri Rusya’ya Büyük Yaptırım Kararları Aldı

Elon Musk’ın Starlink uydu desteği sonrasında ve savaşın şiddetinin artmasıyla birlikte, çoğu teknoloji şirketi, Rusya Federasyonu’na yönelik ekonomik ve ticari yaptırım kararı almaya başladı. Son raporlar ise Intel, AMD, TSMC ve NVIDIA’nın, Rusya’ya olan çip sevkiyatlarını askıya aldığını gösteriyor. Birçok rapordan sonra mavi çip devi Intel, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Şirketimiz, OFAC tarafından yayınlanan yeni yaptırımlar ve BIS (Bureau of Office) tarafından yayınlanan yeni düzenlemeler de dahil olmak üzere, faaliyet gösterdiği ülkelerdeki tüm geçerli ihracat düzenlemeleri ve yaptırımlara uyacak.”

Intel ve AMD

Ancak şu anda bu yaptırımların hangi çip veya işlemcileri kapsayacağı tam olarak bilinmiyor. Bu yaptırımların daha çok askeri ve kurumsal düzeyde gereken çip ve işlemcileri kapsayacağını düşünüyoruz. Buna ek olarak, şu anın teknolojisinde çip veya işlemcilerin her konuda gerektiğini ve zorunlu olduklarını biliyoruz. Rusya’nın çip ve işlemcilere erişememesi, büyük ekonomik ve ticari sonuçlara sebep olabilir. Yeni gelişmeler için sıkı takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu