Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Sistem Gereksinimleri Açıklandı! Çok Üzüleceksiniz!

Google’ın yeni güncellemesi eski Android telefon sahiplerini üzecek. Android 12 sistem gereksinimleri güncellemenin yayılımını yavaşlatacak.

Google’ın yeni güncellemesi için artık geri sayım başladı. Çok yakında Pixel serisine gelecek olan bu güncelleme 2022’nin ilk çeyreğinde diğer Android cihazlara da gelecek. Bugün ise herkesi üzen Android 12 sistem gereksinimleri açıklandı. Görünüşe göre yeni güncelleme düşük donanımlı telefonları direkt pas geçecek. Artık Android’de 4 GB RAM‘in tarih olduğunu söyleyebiliriz.

Google’ın isteklerine göre Android 12’yi bir telefonun çalıştırabilmesi için artık en az 6 GB RAM istenecek. 4 GB RAM’e sahip telefonlar Android 12’yi çalıştıramayacak. Ayrıca ekran çözünürlüğü de çoğu kullanıcıyı üzecek. İnternet devi yeni güncellemesi için minimumda 1080P çözünürlüğünde ekrana gerek duyuyor.

Kamera tarafında ise en az 12 Megapiksel arka ve 4 Megapiksel kamera isteniyor. Depolama tarafında ise en az 250 MB/sn ve 120 MB/sn sürekli okuma ve yazma hızları talep ediliyor. Bu yı sistem gereksinimlerini artıran Google, en iyi deneyimi sunmak istiyor. Bu yüzden gereksinimlerde büyük ölçüde artış yapılıyor.

Android 12 tanıtım tarihi

iOS cephesine baktığımızda ise iPhone 6s modeli bile iOS 15 güncellemesini almıştı. Android 12’nin bu gereksinimleri yüzünden güncellemenin benimsenme oranı oldukça düşük olacak gibi görünüyor. Google’ın bu gereksinimleri düşürmeyeceğini düşünüyoruz. Android 13 güncellemesi ile Google en az 8 GB RAM isterse hiç şaşırmayacağız.

Android 12 Sistem Gereksinimleri

  • En az 6 GB RAM
  • En az 1080p çözünürlüğe ve en az 400 ppi yoğunluğa sahip ekran
  • En az 250 MB/sn ve 120 MB/sn sürekli okuma ve yazma hızları
  • En az 40 MB/sn ve 10 MB/sn rastgele okuma ve yazma hızları
  • 30 FPS’de 4K video kaydetme özelliğine sahip en az 12 megapiksel çözünürlüğe sahip ana kamera
  • 30 FPS’de 1080p çözünürlükte video kaydı yapabilen en az 4 megapiksel çözünürlüğe sahip ön kamera
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu