Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple iPhone 11 ile Huawei’nin yoluna taş koydu! Apple liderliğe koşuyor!

Apple, iPhone 11 modeli ile yıldızı yükselen Huawei’nin yoluna taş koymayı başardı. Telefon satışlarında son durum Apple’ın yüzünü fazlasıyla güldürüyor.

Apple, iPhone XS ve Xr serisi ile umduğunu bulamamıştı. Yenilik sunmayıp aynı kasayı makyajlayıp satan Apple, bu hatasından 11 serisi ile vazgeçmişti. Kamera konusunda 3 yıl sonra ilk defa bir devrim yaratan Apple, bu hamlelerinin meyvelerini toplamaya başlamış gibi görünüyor.

Gartner’ın yayınlamış olduğu 2019’un geneline ait telefon satış rakamları bunu doğrular nitelikte. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 70 milyon telefon satarken, Apple da 69 milyon telefon satmayı başarmış. Samsung‘un telefon satışı 2018’e göre 300.000 ünite düşerken, Apple‘ın satışında ise tam 5 milyon artış yaşanıyor. Apple’ın bu başarısındaki tek etkin iPhone 11 olarak gösteriliyor.

Yurtdışında Android telefon yerine iPhone 11’e yönelen kişilerin olduğunu biliyordu. Gartner’ın bu raporu da bunu gözler önüne seriyor. Gelelim Google’dan aldığı darbelere rağmen yıkılmayan Huawei’ye. Huawei 2018’de 60 milyon telefon satışı gerçekleştirirken, 2019’da telefon satışı 58 milyona kadar gerilemiş durumda. Bu düşüşte Google Servisleri‘nin Huawei telefonlarda olmamasının büyük etkisi var.

iPhone 11

Apple, bu yıl içerisinde daha uygun iPhone 9 modeli ile orta segmente merhaba diyecek. iPhone 9’un tanıtılmasının ardından Samsung ile olan farkın kapanacağını ve Apple’ın Samsung’un önüne geçeceğini düşünüyoruz. Galaxy S20 modellerine yüksek fiyat biçen Samsung, Apple’ın yükselişi karşısında nasıl atılımlar yapacak merak ediliyor.

En çok telefon satan firmalar arasında 4. sırada yer alan Xiaomi27milyon olan telefon satışını 32 milyona kadar çıkarmış durumda. Bu artıştaki en büyük etken doğal olarak fiyat faktörü.

Görünen köy kılavuz istemez. Firmalar yüksek fiyatlar ile pazarın ekmeğini yemeye artık devam edemeyecek gibi görünüyor. Türkiye’yi bir kenara bırakın dünya genelinde artık kullanıcılar telefonlara çok para harcamak istemiyor. Umarız önümüzdeki dönemlerde artık 999 dolar bandını aşan telefonlar görmeyiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu