AndroidAndroid GüncellemeGenelXiaomi

MIUI 14 Güncellemesi 4 Model İçin Daha Yayınlandı

MIUI 14 güncellemesi hızlı bir şekilde yayılıyor. Yeni arayüz sürümü son olarak dört modelle daha buluştu. İşte güncelleme alan modeller.

Xiaomi’nin MIUI 14 güncelleme programı hız kazanıyor. Xiaomi son dönemde yeni yazılımının hem kararlı hem de beta sürümlerini Çin’deki birçok telefon için dağıtıma sunuldu. Hatta marka küresel çapta da yine birkaç modelde güncellemeyi başlattı. Android 13 tabanlı MIUI 14 güncellemesi son olarak Redmi Note 10 Pro, Note 11T Pro Plus, Redmi K40S ve Redmi K50G modelleri için yayında.

Tüm bu cihazlar Çin’de MIUI 14 güncellemesini alıyor. Güncelleme, Google’ın Android 13 ile birlikte sunduğu tüm yeni özelliklerin yanı sıra MIUI 14’teki gelişmeleri içeriyor. Güncelleme her zaman olduğu gibi kademeli olarak yayınlanıyor. Herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde kısa süre içerisinde daha geniş kitlelere aktarılacak.

MIUI 14 Güncellemesi Neler Getiriyor?

MIUI 14 modern bir tasarıma sahip olup, şimdiye kadarki en hafif sürüm olarak çıkış yaptı.  MIUI 14’e dahil edilen Photon Engine özelliği, iyileştirilmiş bir sistem mimarisine ve daha hızlı uygulama yükleme süreleri vaat ediyor.

MIUI 14, geliştirilmiş performansa ek olarak bir dizi görsel değişiklik de getiriyor. Kullanıcılar artık klasörleri daha büyük simgelerle özelleştirebilir ve farklı şekil ve boyutlarda çeşitli widget’lar arasından seçim yapabilmekte. Seyrek kullanılan uygulamalar için otomatik sıkıştırma, kalıcı bildirimleri kapatma özelliği ve ana ekran evcil hayvanları gibi yeni özellikler de eklendi.

Öte yandan Xiaomi’nin bazı eski modellere de MIUI 14’ü sunacağı bildirildi. Xiaomiui sitesinde göre Redmi Note 9  ve Poco M2 serileri MIUI 14 sürümüne yükseltilecek. Bu serilerdeki çoğu model zaten iki MIUI güncellemesi ve iki Android güncellemesi aldı. Dolayısıyla MIUI 14 söz konusu telefonlar için son büyük yükseltme olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu