Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy S22 Serisinde Türkiye İçin İyi Haber

Galaxy S22 Türkiye pazarına bu defa Qualcomm işlemci ile gelebilir. Ocak ayında tanıtılacak seride Exynos ve Qualcomm işlemciler yer alacak.

Samsung, Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 modellerini ülkemize getirdi. Sevindirici olan gelişme telefonlarda sadece Snapdragon 888 yonga setinin kullanılması. Bu da haliyle ülkemizde de satılacak modellerde Qualcomm işlemci olacağı anlamına geliyor. Benzer bir gelişme Galaxy S22 serisi için de yaşanabilir. Ocak ayında tanıtılacak Galaxy S22 serisi Türkiye pazarına Snapdragon 898 işlemcisiyle gelebilir.

Güvenilir bir kaynağın aktardığı son bilgilere göre Galaxy 22 serisinde Exynos 2200 ve Snapdragon 898 işlemcileri yer alacak. Fakat serinin önceki modelleriyle kıyaslandığında Exynos işlemcili versiyon yalnızca birkaç pazarda satışa sunulacak telefonlara güç verecek. Önceki Galaxy S serilerinde Avrupa, Orta Doğu ve Güney Kore modellerinde genellikle Exynos işlemcisinin kullanıldığını hatırlatalım.

Bu defa ise durum değişeceğe benziyor. Kaynağa göre Exynos işlemcisini birkaç pazarda kullanılmasının temel nedeni üretim süreci. Exynos 2200’nin performansıyla ilgili bir kaygı yok ve hatta işlemci Apple’ın A14 Bionic çipine eş değer bir performans sunmakta. AMD GPU ile gelecek olan Exynos 2200 işlemcisinin üretim sürecinde zorluklar yaşanıyor ve üretim hacmi şu an için çok sayıda pazara yetecek düzeyde değil.

Türkiye özelinde konuşursak, Snapdragon işlemcili Samsung telefonlara büyük bir ilgi var. Galaxy S22 serisi Türkiye’ye Snapdragon 898 işlemcisiyle geldiği takdirde çok daha fazla kullanıcının satın alım listesinde yer alacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu