Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi ve Leica Ortaklığı Resmi Olarak Açıklandı!

Ve beklenen resmi açıklama geldi. Xiaomi ve Leica ortaklığı açıklandı. Leica kameralı ilk Xiaomi telefon temmuz ayında tanıtılacak.

Son birkaç ayda iddia edilen söylentilerin hepsi doğru çıktı. Xiaomi ve Leica ortaklığı resmi olarak açıklandı. Xiaomi’den yapılan açıklamada Leica ile yapılan ortaklık neticesinde ilk amiral gemisi telefonun temmuz ayında duyurulacağı belirtildi.

Leica daha önce 2016 yılında P9 modeliyle birlikte Huawei ile işbirliğine gitti. Huawei’in ortaklığının geçen yıl sona ermesinin ardından Leica’nın bu noktada yeni bir iş ortağı aradığı iddia ediliyordu.

Xiaomi-Leica ortaklığını muhtemelen ilk olarak Xiaomi 12 Ultra modelinde göreceğiz. Bu noktada resmi bir açıklama gelmese de Leica logolu Xiaomi 12 Ultra’nın görüntüleri bir süreden beridir sızıntılara konu olmakta.

Öte yandan Xiaomi 12 Ultra’daki ana kameranın 50 megapiksel IMX800 görüntü sensörü olması bekleniyor. Leica’nın Xiaomi 12 Ultra’nın kamera biriminde hem yazılım hem de donanımsal etkileri olacak. Monokrom fotoğrafçılık, renk filtreleri bunlardan bazıları olacak.

Xiaomi ve Leica Ortaklığı Hakkında Yapılan Açıklamalar

Xiaomi Group Başkanı ve CEO’su Lei Jun, şunları söyledi:

Xiaomi, nihai kullanıcı deneyimini yaratmaya odaklanıyor ve her zaman akıllı telefon fotoğrafçılığının yeteneklerini en uç noktaya kadar keşfetmeyi umdu. Xiaomi ve Leica, birbirlerinin arayışları ve fikirleri konusunda hemfikir ve birbirlerinin avantajlarını ve endüstrisini takdir ediyor. Bu işbirliği, Xiaomi’nin görüntüleme stratejisine güçlü bir destek sağlayacaktır. Optik tasarımdan estetik yönelimlerin ayarlanmasına kadar olan işbirliği sırasında, her iki tarafın yenilikçi teknolojileri, ürün felsefeleri ve görüntüleme tercihleri, benzeri görülmemiş bir derinlemesine çarpışma ve füzyon yaşadı.

Leica Camera CEO’su Matthias Harsch ise şunları söyledi:

Bugün Xiaomi ile uzun vadeli stratejik işbirliğini duyurmaktan onur duyuyoruz. Leica ile Xiaomi, her ikisi de küresel premium markalardır ve bu benzeri görülmemiş derin işbirliği sürecinde, her iki taraf da müşterilere yeni bir mobil fotoğrafçılık çağı sağlama hedefi üzerinde başarılı bir şekilde çalıştı. İlk ortaklaşa geliştirilen görüntüleme amiral gemisi akıllı telefonun her iki şirketin öncü ilerlemesini görünür kıldığına inanıyoruz. Mobil fotoğrafçılık alanında tüketicilere olağanüstü görüntü kalitesi, klasik Leica estetiği, sınırsız yaratıcılık sunacağız ve mobil görüntülemede yeni bir çığır açacağız.

 

Xiaomi 12 Ultra Hakkında Her Şey! Fiyat, Özellikler ve Çıkış Tarihi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu