AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Apple sözünü tuttu Epic geliştirici hesabı kapatıldı!

Apple ile Epic gerginliği bugün arşa ulaştı. Epic geliştirici hesabı bugün resmen kapatıldı. Peki, Fortnite’ın geleceği ne olacak?

Epic geliştirici hesabı kapanacak mı kapatıldı mı derken Apple bugün sözünü tuttu ve Epic ile bağlarını resmen kopardı. Zamanında Epic ile işbirliği yapıp teknoloji demosu oyunu Infinity Blade‘i iPhone etkinliklerinde gösteren Apple, şimdi tam ters bir politika izlemeye başlayacak. Peki, Apple neden böyle bir gerginliğin fitilini yaktı?

Mobil uygulama mağazalarında geliştirici olarak bir uygulama veya oyun satacağınız zaman Apple veya Google’a kar payı ödemeniz gerekiyor. Bu kar payı uygulama içi satın alımlarda da geçerli. Epic, bu kuralları kabul ederek yıllardır popüler oyunu Fortnite’ı App Store’da iPhone sahipleri ile buluşturuyordu. Ancak! Epic planlı bir şekilde bu kuralları ihlal etmiş ve Apple ile savaşı başlatmıştı.

Epic geliştirici hesabı

Epic, Fortnite‘ta uygulama içi satın alımları App Store‘un yanı sıra daha ucuza Apple’a kar payı ödemeden kendi sitesine yönlendirerek sunmaya çalışmıştı. Bunun üzerine Fortnite hem App Store hem de Play Store‘dan atılmıştı. Hisselerinin yüzde 40‘ı Çinli Tencent‘e ait olan Epic, bunu bile bile yapmış ve hatta propoganda için videolar bile hazırlamıştı.

Kendini mağdur göstererek haklı çıkmaya çalışan Epic, bunun bedelini çok ağır ödedi. Hemen aksiyon alan Apple, karşı hamle olarak hem Fortnite’ı mağazasından attı hem de Epic’in Apple Geliştirici Hesabı‘nı kapattı. İki firma arasındaki bu gerginlik daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Mahkemeye taşınan bu olayda bakalım nasıl bir karar çıkacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu