Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12S Ultra Hakkında Az Bilinen Gerçekler Şaşırtıyor!

Xiaomi 12S Ultra tanıtıldı ve Çin’de satışa sunuldu. Telefonun fark edilen bazı özellikleri kullanıcıları üzecek cinsten.

2022’nin en çok beklenen premium telefonlarından biri olan Xiaomi 12S Ultra geride bıraktığımız hafta itibariyle satışa sunuldu. Sadece Çin pazarına yönelik olduğu açıklanan telefon 1 inçlik devasa arka kamerasıyla epey bir konuşuldu. Tabii telefonun konuşulmayan bazı özellikleri de yok değil.

Telefon, suni deri kaplamaya sahip yenilenmiş bir tasarımla geliyor. Ayrıca bir Android amiral gemisi telefondan beklenen hemen hemen tüm özellikleri getiriyor. Fakat 12S Ultra’da bazı önemli ayrıntıların hala olmadığı görülüyor. Ayrıca telefonu deneyimledikten sonra bazı eksiklikler daha fark ediliyor. Şimdi bunlara değinelim.

 Xiaomi 12S Ultra: Az bilinen gerçekler

Hala USB 3.0 yok

Yıl 2022 ve Xiaomi hala en pahalı akıllı telefonu olan Xiaomi 12S Ultra’da USB 2.0 kullanıyor. Mayıs ayında yayınlanan bir raporda şirketin sonunda USB 3.0’a geçebileceği iddia edildi. 12s Ultra ile ne yazık ki bu olmadı.

Eski USB standardı nedeniyle Xiaomi’nin premium amiral gemisi telefonu daha yavaş bir veri aktarım hızı sunar. USB Type-C üzerinden DP Alt (DisplayPort Alternatif) modu olmadığı için video çıkış desteği de yok.

Cihaz rengi

Xiaomi 12S Ultra’nın gerçek rengi, Xiaomi’nin yayınladığı resmi görsellerden farklı görünüyor.  Özellikle yeşil renk versiyonu, renderlardan daha soluk görünüyor.

Ürün renk uyumsuzluğunun sektörde yaygın bir sorun olduğunu ve pek çok ürünün bunun kurbanı olduğunu belirtmekte fayda var. Xiaomi 12S Ultra satın almayı planlıyorsanız, telefonun renk seçenekleri hakkında daha iyi fikir edinmek için inceleme videolarına mutlaka göz atın.

Düşük PWM frekanslı ekran

Xiaomi 12S Ultra’nın ekranı düşük bir PWM (Darbe Genişliği Modülasyonu) frekansına sahip. Bu nedenle telefonun ekranına düşük parlaklık seviyelerinde bakıldığında ekran titremeleri oluşabilmekte. Bu da kimi kullanıcıları rahatsız edecektir.

DC karartma, düşük PWM frekans seviyelerinin neden olduğu titremeyi azaltmak için bir çözümdür. Ancak Xiaomi 12S Ultra’da herhangi bir fark yaratmıyor. Bu nedenle şirket bu özelliği geliştirici seçenekleri gizlemiş durumda.

Kutu içi şarj cihazı

Xiaomi 12S Ultra’da 67 watt hızlı şarj desteği yer alıyor. Neyse ki Xiaomi bu şarj cihazını kutuya koymuş görünüyor. Ayrıca bu adaptör geçen yıl ki 67 watt’lık şarj cihazına göre daha küçük görünüyor.

Xiaomi 12S Ultra Kamerası Çok İyi Olmayabilir!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu