Akıllı SaatAkıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung’un Yeni İşletim Sistemi Canavar! WearOS!

Samsung pek çok eleştiri toplayan ve hatalı olduğu iddia edilen TizenOS işletim sistemini bırakma kararı aldı. Yeni gözdesi WearOS olacak!

Son raporlara göre Samsung, Google’ın WearOS için TizenOS’undan vazgeçmeyi planlıyor. Rapor, bu değişikliği yaklaşan Galaxy Watch 4 ile etkileyeceğini iddia ediyor. Watch 4 resmi olarak bu yılın sonlarında, Temmuz veya Ağustos aylarında gelecek. Ayrıca şirket, Galaxy Watch 4’e kan şekeri ölçme özelliğini eklemeyecek.

@FronTron’dan gelen tweet, Samsung’un iki giyilebilir cihaz piyasaya sürmeye hazırlandığını iddia ediyor. Şirket bu yaz Galaxy Watch 4 ve Galaxy Active 4’ü piyasaya sürecek. Ancak her iki cihaz da Samsung’un TizenOS’u yerine WearOS temelinde çalışacak.

Samsung’un akıllı saati piyasaya sürmeden önce kan şekeri izleme işlevini daha da geliştirmesi gerektiğine dair raporlar var. Bu nedenle firma gelecek saatlerinde bu özelliğe sahip olmayacak. Ancak, şirketin birkaç yıl sonraki akıllı saatleri bu özelliğe sahip olabilir. Öte yandan giyilebilir cihazlar için bir işletim sistemi geliştirmek kolay bir iş değildir. TizenOS bir süredir çok eleştiri aldığı için Samsung artık bir değişikliğe gitme kararı aldı.

Samsung, bu sistemle birlikte birkaç akıllı telefon çıkardı. Ancak, akıllı telefon pazarında değil satmak, adları bile duyulmadı diyebiliriz. Uygulama eksikliği, bu işletim sistemi için en önemli sorunlardan biriydi. Dolayısıyla Samsung bu işletim sistemini telefonlar için bırakmak zorunda kaldı. Şimdi ise Google ürünlerinden bildiğimiz WearOS’un kullanılacağını biliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu