Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobil

Erdi Özüağ Çip Krizini Derinlemesine Anlattı [Video]

Erdi Özüağ dünyayı etkileyen çip krizi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Kapsamlı video çipin hayatımız için önemini ortaya koyuyor.

Kovid-19 salgının etkisiyle aniden artan talep çip tedarikinde sıkıntılara neden oldu. Belki de bugüne kadar hiç ilgisi olmayan insanlar ilk kez çip krizinden söz etmeye başladı. Peki konu hakkında uzmanların görüşü nedir? Erdi Özüağ çip krizini tüm detaylarıyla Gedik Üniversitesi tarafından yapılan Asya Konuşmaları III. Bölümde anlattı.

Salgın döneminde yüz milyonlarca insan eve kapandı. İş ve eğitim öğretim faaliyetlerinin büyük ölçüde evden yapılmasıyla birlikte bilgisayar, tablet, telefon, oyun konsolu ve diğer akıllı cihazlara olan talepte patlama yaşandı.

Yazılı ve görsel medyanın yanında sosyal medya platformlarında çip krizi hala sıcaklığını koruyor. Çip krizi akıllı telefon ve tablet pazarından önce otomotiv sektöründe ciddi manada hissedildi. Çiplerin arzı talebi karşılamakta yetersiz kalınca bazı dünya devi otomobil markaları üretime ara vermek zorunda kaldı. Son olarak Toyota Türkiye çip arzında yaşanan sıkıntılar sebebiyle üretime 2 hafta ara verdiğini duyurdu.

Çip krizine ilişkin gelişmeleri haberlerimizde sıklıkla dile getirdik. Mobil dünyasında da yakından hissedilen çip krizi, iddiaya göre Galaxy Note 21’in tanıtılmamasına neden oldu. Yine halihazırda birçok üretici yeni nesil akıllı telefonlarını Çin dışına çıkaramıyor ya da yaygın şekilde satışa sunamıyor. Geçtiğimiz gün Redmi Endonezya çip sıkıntısı nedeniyle Redmi Note 10 üretiminin askıya alındığını açıkladı.

Çip krizine dair bugüne kadar çok şey yazıldı ve çizildi. Yarı iletken tabanlı bileşenlerde yaşanan krizin derinlerine inmek isteyen takipçilerimiz için bu noktada bir video önerimiz olacak. Bilgi birikimi ve tecrübesiyle teknoloji dünyasına yön veren Erdi Özüağ (@fx57), İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından hazırlanan Asya Videoları serisinde işlemci ve yarı iletken tabanlı bileşenlerde yaşanan krize dair tüm detaylara açıklık getirdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu