GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiYoutube

YouTube Rusya’ya Bir Darbe Daha İndirdi!

Apple’dan sonra Google ve YouTube tarafından da Rusya’ya yaptırımlar uygulanmaya başladı. Rus YouTuberlar kara kara düşünüyor…

Google, yaptığı açıklamada, Rusya’da çevrimiçi reklam satışını durdurduğunu açıkladı. Bu yasak Google, YouTube ve harici yayıncı iş ortakları için geçerli olacak. Daha önce, Benzer eylemler Twitter ve Snapchat tarafından alınmıştı.

Artık Rus kullanıcılar reklamları görmeyecek ve içerik yazarları görüntüleme için para almayacak. Rusya’dan gelenler de dahil olmak üzere içerik oluşturucular, diğer ülkelerden gelen görüşler için para almaya devam edecek.

Google konu ile ilgili olarak; “Olağanüstü koşullar nedeniyle, Rusya’da reklam satışını askıya alıyoruz. İşler hızla gelişiyor ve gerektiğinde güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Google daha önce Rus devlet medyasının teknolojisini kullanarak reklam almasını veya satmasını yasaklamıştı. Rus iletişim düzenleyicisi Roskomnadzor Pazartesi günü Google’a Rus ordusu ve Ukraynalı sivillerin uğradığı kayıplar hakkında yanlış bilgi içeren reklamlar göstermeyi durdurma talimatı verdi.

Perşembe günü, düzenleyici Google’a, mevcut olaylar hakkında “Rus kitleyi dezenforme etmeyi” amaçlayan Ukrayna hakkında “yanlış siyasi bilgiler” içeren YouTube’da reklam yayınlamayı durdurmasını emretti. Google geçen yıl Rusya’da 32 milyon rubleden fazla para cezası ödemişti.

YouTube Beğenmeme

Tüm dünyanın tepkisini toplayan Rusya’ya karşı bu tip yaptırımları daha çok göreceğiz. Ukranya’da insanlık suçu işleyen Rusya umarız bu savaştan bir an önce vazgeçer.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu