Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

Apple Hindistan fabrikaları iPhone 11 için yeterli mi?

Apple’ın Koronavirüs sebebi ile iPhone stok sorunu yaşamaya başladığı haberleri sonrasında Apple Hindistan fabrikalarında iPhone 11 üretmek istiyor; ama…

Çin‘de yaşanan Koronavirüs salgısını sonrasında Çin üretim pazarı büyük bir sekteye uğradı. Fabrikalar kapatıldı ve üretim uzun süredir yapılamıyor. Yaşanan iPhone stok sorunlarından sonra Apple Hindistan pazarına üretimini kaydırmak istemişti. Bu noktada Apple’ın özellikle iPhone 11 üretimini Hindistan pazarına kaydırmak istediği Apple‘a yakın kaynaklar tarafından dile getirilmişti.

Belki inanmayacaksınız ama Apple halen iPhone SE gibi eski modellerini Hindistan pazarında üretiyor ve bunları da Hintli kullanıcılara satıyor. Hindistan Hükumeti de Hindistan’da üretilen ürünlerden daha az vergi alırken Apple‘ın tüm iPhone 11 üretimini Hindistan’a taşıması oldukça önem kazanmıştı. Bu üretimi Apple’ın Hindistan’a kaydırması için Hindistan Hükumeti’nin de ciddi bir desteği var.

Apple Hindistan pazarında iPhone üretebilecek mi?

Hazır bir fabrika var, neden üretimi oraya taşımasınlar ki? Gibi bir düşüncenizin olduğunu biliyoruz ama Apple Hint pazarında çalışacak kalifiye eleman bulamadığı için üretimini Hindistan’a taşıyamıyor. Ayrıca Apple’ın tedarik zinciri konusunda da sıkıntı yaşadığı dile getiriliyor. Yani Apple’ın bugün üretimini bir şekilde Hindistan’a taşıması mümkün görünmüyor

Apple’ın bu konuda yapabileceği hiçbir şey yok. Aynen OnePlus CEO’su Carl Pie gibi “havalar ısınınca mobil pazarı hareketlendiririz” mottası ile havaların ısınmasını ve virüsün önümüzdeki kışa kadar tamamen yok olmasını umacağız. Bakalım iPhone stok sorunu Apple tarafından nasıl aşılacak? Kısa süre içinde bunu öğreneceğiz..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu