AndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerVivo

Vivo Funtouch OS 13 İndirime Sunuldu!

Çinli teknoloji devi Vivo’dan beklenen güncelleme geldi. Vivo Funtouch OS 13 arayüz güncellemesi bir dizi yenilik ile karşımızda.

vivo, dünya çapındaki kullanıcıları için vivo Funtouch OS 13 güncellemesini indirime sundu. Android 13 tabanlı bu güncelleme daha sorunsuz ve kesintisiz bir deneyim için vivo’nun tasarım odaklı değerini yeni ve daha iyi kişiselleştirme seçenekleri, gizlilik ve güvenlik önlemleri ve kontrol işlevleriyle birleştiriyor. Bu güncelleme vivo telefonlara yeni bir hava katıyor. vivo, tüketicilerinin sorunsuz bir deneyim yaşarken yaratıcılıklarını ve benzersizliklerini cihazları aracılığıyla ifade etmelerini istiyor.

Vivo Funtouch OS 13 ile gelen yenilikler

Funtouch OS 13, müşterilere ek ana ekran grafik özelleştirmesi sağlar. Kullanıcılar, tek renkli simge özelliği ile ana ekran simgelerini arka plan, sistem ve uygulama arayüzleriyle eşleştirebilirler. Bunun da ötesinde, yeni sistem, kullanıcıların sistemlerinin kullanıcı arayüzündeki ve bildirim panelleri, ses kontrolü, hesap makinesi ve saatleri gibi yerleşik uygulamalarındaki renkleri ayarlamalarına olanak tanır.

Cihazı kişiselleştirmek için uygulama arayüzünün rengini kullanıcının arka planı ve temasıyla eşleştirebilir. Bildirim paneline ve ses kontrollerine yerleşik renkler uygulayabilirsiniz. Kullanıcılar yeni uygulama sabitleme özelliği ile kendilerini daha korumalı ve gizli hissedebilirler. İki seviyeli sabitleme özelliği, seçilen uygulamayı görünümde tutar ve cihazı başka biri kullandığında diğer uygulamaları engeller.

Bu özellik sayesinde, sahibi parametreleri ayarlayabilir ve diğer kişiler cihazı kullanırken bile sabitlenmiş uygulamanın nasıl çalıştığını kontrol edebilir. Bu güncelleme ile kullanıcılar ayrıca fotoğrafları ve videoları gizleyebilir ve hangi uygulamaların görebileceğini seçebilir. Bu, istenmeyen kişilerin onları görmesini önler ve gizliliği artırıyor.

Vivo Funtouch OS 13

Ön plana çıkan yenilikler

iManager: Funtouch OS 13’ün uygulama kullanım süresini izleyen ve vivo kullanıcılarının deneyimini kolaylaştıran iManager’ı, Tek dokunuşla yoğun CPU tüketimine sahip bir uygulamayı kapatabilir. iManager, aşırı ısınmayı önlemek için aktif uygulamaları azaltır ve telefonun soğutma özelliğine göre CPU frekansını ayarlar.

Hava durumu ve AQI: Gösterge tablosunda ayrıca hava kalitesiyle ilgili en son bilgileri hızla incelemek isteyen sağlık bilincine sahip kullanıcılar için bir AQI kartı ve hava durumu güncellemelerine ek olarak ayrıntılı bir PM2.5 endeksi bulunur.

Profesyonel vizör: Profesyonel vizörün dengeleyici halkası fotoğrafçılığı kolaylaştırır. Seviye, Stabilizasyon ve Odak halkaları, istediğiniz sonucu elde etmek için ihtiyacınız olan güveni verir.

Video düzenleme: Yeni işletim sistemi, kullanıcıların düzenleme sırasında videoyu sessize almasına ve her segmentin hacmini tam olarak değiştirmesine olanak tanır. Bu, profesyoneller tarafından yapılmış gibi görünen videolar yapmayı kolaylaştırır.

Efekt: Titreşimi, parlaklığı, kontrastı ve pozlamayı değiştirin? Bir stil seçmek için vizörde yatay veya dikey olarak kaydırın.

Gizli albüm: Gizlilik korumasını güçlendirmek için kullanıcılar hangi resimlerin ve videoların gizleneceğini seçebilir. Bu şekilde, telefonlarını başka birine verseler bile, istenmeyen görünümler için endişelenmelerine gerek kalmayacak.

Aktif uygulama yöneticisi: Artık tek bir dokunuşla arka planda çalışan programları hızlı bir şekilde yönetebilir, çalışma sürelerini kontrol edebilir ve kapatabilirsiniz. Uygulamanın şeffaf performansı Basit uygulama yönetimi.

Dijital Erişilebilirlik: Erişilebilirlik hizmetlerimiz artık daha fazla insanın dijital dünyanın tadını çıkarmasını sağlamak için renk düzeltme, renk inversiyonu ve animasyon kaldırmayı içeriyor.

Funtouch OS 13 güncellemesi, küresel olarak vivo X80 Pro’dan başlayarak 24 Ekim’den itibaren kullanıma sunulmaya başlandı. Bu güncelleme her Android güncellemesi gibi kademe kademe sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu