AndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S23 Serisi Kamera Güncellemesi Yaygın Şekilde Dağıtımda

Galaxy S23 serisi şimdi de Avrupa’da beklenen kamera güncellemesini almaya başladı. Yeni güncelleme birçok gelişmeyi beraberinde getiriyor.

Samsung, amiral gemisi Galaxy S23 serisi akıllı telefonları için geçtiğimiz gün Güney Kore’de çok önemli bir güncelleme yayınladı. kamera ve Galeri uygulamaları hakkında birçok yeniliğin yer aldığı güncelleme şimdi Avrupa Kıtası’nda dağıtıma sunuldu.

Güncelleme, S91xBXXU1AWC8 sürüm numarasına sahip olup, Galaxy S23, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra modelleriyle buluşuyor. 936 MB büyüklüğünde olan güncelleme ek olarak Nisan 2023 Android güvenlik yamalarını içeriyor.

Samsung‘un bu güncellemedeki kamera geliştirmeleri arasında otomatik odak geliştirmeleri, görüntüleri silerken daha hızlı galeri performansı ve düşük ışık koşullarında ultra geniş kamerayla çekilen videoların iyileştirilmesi yer alıyor. Bazı fotoğraflara yeşil bir çizginin görüntülenmesine neden olan bir hata da güncelleme ile gideriliyor. Samsung ayrıca 60 fps’de ve düşük ışıkta Full HD video sabitlemeyi iyileştiriyor.

Güncelleme, Gece Modu devre dışı bırakıldığında ve Kamera Asistanı şu şekilde ayarlandığında görüntü kalitesi sorunlarını gidermek: Kare Hızı » Yüksek Çözünürlük » Hız Önceliği.

50 ve 200 megapiksel modlarında renkler iyileştirildi, görüntülerin keskinliği artırıldı, iyileştirilmiş stabilizasyon sayesinde fotoğrafların bulanıklaşması sorunu çözüldü. Samsung’un deklanşör gecikmesi sorununu da iyileştirdiği bildirildi.

Galaxy S23 Serisi Güncelleme Değişiklikleri

  • Galeri uygulamasındaki bir iyileştirme, yeni çekilmiş ve işlenmekte olan fotoğrafları hemen silmenizi sağlar.
  • Otomatik odaklama algoritması değiştirildi, böylece deklanşöre bastığınızda, çerçeve odak dışında veya tam olarak ayarlanmamış olsa bile kamera fotoğraf çekiyor. Ancak, kamera uygulamasının yalnızca çerçeve odaklandıktan sonra bir resim çekmesini istiyorsanız, bu davranışı Camera Assistant uygulamasından değiştirebilirsiniz (Kamera Asistanı » Odaklanma Hızına Öncelik Ver AÇIK).
  • Süper Sabit mod kullanılarak düşük ışık koşullarında ultra geniş kamera kullanılarak videolar çekilirken netlik iyileştirildi ve titreme azaltıldı. Kamera uygulaması ayrıca Süper Sabit modun daha iyi görüntü kalitesi için iyi ortam ışığına ihtiyacı olduğunu açıklayan bir bildirim görüntüler.
  • Fotoğraf modunda arka kamera kullanılırken bazen sol tarafta yeşil bir çizgi görüntüleyen hata düzeltildi.
  • Çözünürlük Full HD 60 fps olarak ayarlandığında ve arka kamera kullanılırken Otomatik FPS ayarı kapatıldığında video sabitleme iyileştirildi.
  • Orta-düşük ortam ışığında ve yüksek çözünürlük (50 MP veya 200 MP) kullanılırken gökyüzünde görünen şeritlenme sorunu iyileştirildi. 50MP ve 200MP modlarında genel netlik iyileştirildi.Samsung,OIS performansını artırarak aralıklı bulanıklık sorununu da çözmüştür.
  • Samsung, Gece modu kapatıldığında ve Camera Assistant uygulaması şu ayara ayarlandığında da görüntü kalitesi sorununu çözmüştür: Çekim Hızı » Yüksek Çözünürlük » Hız Önceliği.
  • Üçüncü taraf bir uygulama kullanılarak yapılan bir görüntülü aramayı sonlandırdıktan sonra yüz tanımanın çalışmamasına neden olan kamera sorunu da çözüldü.
  • Samsung, çerçevede hareketli nesneler olduğunda kamera uygulamasının kararlılığını da iyileştirdi.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu