Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerRedmiXiaomi

Redmi Note 12 Pro İşlemci Değiştirdi!

Redmi’nin sevilen modeli Redmi Note 12 Pro, Snapdragon işlemci dopingi aldı. MediaTek sevmeyenler bu modele bayılacak.

Xiaomi, bildiğiniz gibi Ekim ayında çok ses getiren Redmi Note 12 Pro ve Note 12 Pro+ telefonları tanıttı. Her iki modelde de MediaTek Dimensity 1080 yonga seti kullanılmıştı. Şimdi ise Xiaomi, Redmi Note 12 Pro Extreme Edition’ı tanıtarak ilginç bir adım attı. Yeni model ile normal Redmi Note 12 Pro arasındaki temel fark, Dimensity 1080 yerine Snapdragon 778G’nin kullanılması oluyor.

Xiaomi’yi bu modeli piyasaya sürmeye iten nedenin ne olduğu bilinmiyor. Muhtemelen MediaTek Dimensity serisini sevmeyenlerin olması ve Snapdragon’dan vazgeçmek istemeyen kullanıcıların ciddi bir çoğunluğa sahip olması Çinli teknoloji devinin böyle bir hamle yapmasına neden oldu.

Diğer özelliklerin yanı sıra Note 12 Pro Extreme Edition, kutusundan çıkar çıkmaz MIUI 14 ile çalışıyor. Telefondaki 108 megapiksel Samsung HM2 sensörünün daha yeni bir HM6 ile değiştirildiği de söyleniyor. Şimdilik sadece Çin pazarında satışa sunulacak olan bu modelin ana model ile arasında büyük bir farkın olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz.

Redmi Note 12 Pro

Firmaların MediaTek yonga seti yerine telefonlarının Snapdragon’lu sürümlerini piyasaya sürme politikasına 2023 yılında da çokça şahitlik edeceğiz gibi görünüyor. Bakalım aralarında fiyat farkı olacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu