GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Beyin Bağlantılarını Taklit Etti

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, beyin bağlantılarını taklit edebilen Neuromorphic Chips teknolojisini tanıttı. İşte detaylar.

Samsung‘un, beynin nöronal bağlantı haritasını kopyalayıp üzerine yapıştırmanın yeni bir projesinden bahseden “Beyni kopyalayıp yapıştırmaya dayalı nöromorfik elektronik” başlıklı bir perspektif makalesi yayınlandı. Samsung, insan beyin çipi arayüzleri geliştirecek gibi görünüyor. Peki, bu teknoloji nasıl çalışacak.

Konuyla ilgili olan belgeler, Samsung ve Harvard Üniversitesi’nden mühendisler arasındaki bir ortaklık tarafından yayınlandı. Dr. Donhee Ham ve Dr. Hongkun Park tarafından geliştirilen çığır açan bir nanoelektrot dizisini kullanan makale, beynin benzersiz bilgi işlem özelliklerine yaklaşan bir bellek yongası yaratmaktan bahsediyor.

Makalenin arkasındaki amaç, beyni nöromorfik bir yöntemle tersine mühendislik yapmak. Bir insan beyninin nöronal bağlantı haritasını çıkarma, böylece onu kopyalama ve ardından onu kalıcı bir hatıralar ağına etkili bir şekilde yapıştırma yöntemlerinden bahsediyor. Bu özel olarak tasarlanmış uçucu olmayan anılar, hücre içi olarak kaydedilen sinyaller tarafından doğrudan yönlendirildiklerinde nöronal bağlantı haritasını öğrenip ifade edebilir.

Samsung

Bu araştırmaların gerçek uygulamalarının ticari olarak kullanılabilir hale gelmesi için daha uzun yıllar var gibi görünüyor. Ayrıca Güney Koreli teknoloji devi, nöromorfik mühendislik araştırmalarına devam etmeyi ve yeni nesil AI yarı iletkenlerini geliştirmeyi planlıyor.

Yakın gelecekte beyne çip takma olayı gerçekleşebilir. Eğer bu teknoloji gelişirse felçli hastaların sinir uçlarına entegre edilecek çipler ile belli başlı hareketleri gerçekleştirmek mümkün olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu